JAV teisėjas: piratavimo bylose asmens negalima identifikuoti pagal IP adresą  (12)

Teisėjas priėmė sprendimą, kuris gali tapti rimta kliūtimi JAV autorių teisių gynimo asociacijoms MPAA ir RIAA kovojant su piratavimu: federalinio teisėjo sprendimu, vien IP adresas nėra pakankamas pagrindas apkaltinti konkretų asmenį nelegaliai siunčiantis turinį, rašo cnet.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

IP adresas identifikuoja tik vietą, kurioje gali būti bet koks kiekis prie interneto prijungiamų įrenginių – lygiai, kaip skambinant vienu telefono numeriu gali skambėti daug telefonų, pareiškė JAV magistrato teisėjas Gary R. Brownas iš Niujorko rytų apygardos teismo.

„Dėl to tikimybė identifikuoti tam tikro IP adreso, kuris atliko konkrečią kompiuterio funkciją – byloje minimas neteisėtas pornografinio turinio filmo atsiuntimas – savininką nėra didesnė, nei, tarkim, tikimybė identifikuoti iš kažkurio konkretaus telefono numerio paskambinusį asmenį pagal tai, kuris žmogus už tą telefono numerį moka“, - savo sprendime rašė teisėjas.

G.R. Brownas rekomendavo, kad byla, kurioje neidentifikuoti atsakovai kaltinami neteisėtai atsisiuntę filmų su turiniu suaugusiems, būtų nutraukta, nes asmuo, kurį galima susieti su tam tikru IP adresu, nebūtinai yra tikrasis atsakovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)

Susijusios žymos: