„Yahoo!“ vadovas apkaltintas aukštojo mokslo diplomo suklastojimu  (0)

Rizikos draudimo fondo „Third Point“ valdytojas Danielas Loebas apkaltino „Yahoo!“ generalinį direktorių Scottą Thompsoną suklastojus aukštojo mokslo diplomą ir paragino direktorių tarybą vadovą atstatydinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo „The DealBook“, paaiškėjo, kad S. Thompsonas turi tik vieną buhalterinės apskaitos diplomą, įgytą Stounhilo koledže, o ne du, kaip jis nurodo savo gyvenimo aprašyme.

Akcininkams adresuotame laiške D. Loebas – fondo „Third Point“ valdytojas, kuriam priklauso 5,8 proc. internetinės bendrovės akcijų, – paragino direktorių tarybą atleisti S. Thompsoną. Kompanija žada apsvarstyti šį klausimą ir paskelbti „atitinkamą pareiškimą“. Jei atsistatydinimo nebus sulaukta, D. Loebas grasina jau kitą savaitę imtis teisinio ieškinio ir taip teisinėmis priemonėmis priversti pasitraukti S. Thompsoną iš užimamo posto.

„Third Point“ siekia gauti keturias vietas „Yahoo“ direktorių taryboje. Šiais metais rizikos draudimo fondas pradėjo agresyvią kovą su kompanijos vadovybe, negailėdamas kritikos žodžių dėl jos vykdomos strategijos ir pasirinkto naujojo generalinio direktoriaus.

Naujuoju Jungtinių Valstijų interneto kompanijos „Yahoo!“ vadovu buvęs internetinio atsiskaitymo kompanijos „Paypal“ prezidentas S. Thompsonas buvo paskirtas šių metų sausio pradžioje. Jis užėmė rugsėjį atleistos Carolos Bartz vietą. Pastaroji sulaukė daug kritikos dėl nesugebėjimo paspartinti verslo plėtros.

Iš S. Thompsono tikimasi, kad jis sugrąžins „Yahoo!“ į konkurencinį lygmenį, padidins dabartinę kompanijos kapitalizaciją. Šiuo metu kompanija vertinama 17,75 mlrd. dolerių, o ši kaina 2,5 karto mažesnė už tą, kurią už „Yahoo“ siūlė „Microsoft“ 2008-aisiais. Grynasis „Yahoo!“ pelnas 2011 m. ketvirtąjį ketvirtį sumažėjo 5 proc. – iki 296 mln. dolerių, palyginti su atitinkamu 2010 m. ketvirčiu.

Pats S. Thompsonas po skandalo pradžios viešai savo komentarų kol kas dar neišsakė. Jis tik vakar išplatino kompanijos darbuotojams žinutę: „jūs tikriausiai jau matėte pranešimus, kuriuose keliami klausimai dėl mano įgyto išsilavinimo“. Tačiau be papildomo paaiškinimo ar atsiprašymo jis tiesiog paragino darbuotojus išlikti „susitelkusiais ties įmonės klientais, akcininkais, komanda ir toliau plėtoti Yahoo! veiklą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: