„Apple“ atsakys į „ultrabookų“ invaziją kainų karu?  (19)

Kompanija Apple jau gana seniai pardavinėja savo ultraplonus nešiojamus kompiuterius „MacBook Air“ nuo $999 (~ 2600 lt) kainų ribos, tuo tarpu „Intel“ tik dabar bando rinkai pateikti konkuruojantį sprendimą, tačiau už mažesnę kainą. Manoma, jog „Apple“ į tvirtėjančias konkurentų pozicijas gali atsiliepti, skelbdama kainų karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Procesorių gigantas „Intel“ prognozuoja, jog jau šiais metais ultrabookaikai kuriuose regionuose atpigs iki $599-699 (~ 1560 – 1820 lt). Interneto portalas DigiTimes, neatskleisdamas savo tradicinių šaltinių, praneša, jog korporacija „Apple“ gali atsakyti į tokią Intel iniciatyvą, 2012 m. III ketvirtyje išleisdama nešiojamą kompiuterį „MacBook Air“, kuris kainuos $799 (~ 2080 lt). Greičiausiai tai bus 11,6“ ekraną turintis modelis, tuo tarpu informacijos apie duomenų kaupiklį, deja, nėra. Ekspertai mano, jog iki „Windows 8“ debiuto ultrabookai nesugebės pademonstruoti bent kažkokio padoresnio pardavimų augimo.

Pastarasis „Apple“ žingsnis, akivaizdu, dar labiau pasunkintų gyvenimą tiek Intel partneriams, tiek ir pačiam procesorių gamintojui, kuris ketina į ultrabookų reklamą investuoti 300 mln. JAV dolerių (ir tai jau daro), be to, dar 100 mln. JAV dolerių skirti el. parduotuvei, kuri prekiaus mobiliems įrenginiams skirtomis programomis.

Kadangi puikiai žinome, jog „Apple“ prekiauja su tikrai didelėmis pelno maržomis, o dempinguoti kompanija iš Kupertino tikrai neketina, galbūt atpigę „MacBook Air“ bus pirmieji, kuriuose vietoj brangių „Intel“ procesorių pamatysime pigius AMD Trinity? Tokiu būdu, tai būtų tikras spjūvis ultrabookų koncepciją proteguojančiai „Intel“ į veidą… Tiesa, kol kas tai tik spėlionės, o kaip bus tikrovėje, pamatysime netolimoje ateityje.


Kai kuriuos populiariausius šiuo metu Lietuvoje prieinamus ultrabook klasei galimus priskirti kompiuterius (išsiskiria lengvumu ir didele galia) galite pamatyti naudodamiesi toliau pateiktomis nuorodomis (atkreipkite dėmesį, jog skirtingų pardavėjų parduodamų gaminių konfigūracija gali skirtis):

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (19)

Susijusios žymos: