„Powermat“ suformavo bevielės energijos aljansą su „Qualcomm“ ir „Samsung“  (0)

„Powermat“ susivienijo su „Qualcomm“ ir „Samsung“ tam, kad įkurtų „Alliance for Wireless Power“ (aljansas bevielei energijai), trumpiau vadinamu „A4WP“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak „A4WP“ tinklapio, konsorciumas sutelks dėmesį naujai bevielės energijos perdavimo technologijai, kuri turėtų suteikti erdvinę laisvę kraunant elektrinius prietaisus automobiliuose, ant stalų paviršių ir turės galimybę vienu metu krauti kelis įrenginius.

Šio aljanso narės įsipareigojo ne tik technologiškai vystyti, tačiau ir išbandyti produktus, sertifikuoti bei plėtoti reguliavimo atitikties procesus, kad tai taptu globaliu standartu. Grupė suinteresuota šį standartą „prastumti“ į kuo daugiau įmanomų industrijų: rankinius prietaisus, buitinę techniką, puslaidininkių įtaisus, automobilius, baldus, bandymo įrangą, mobiliuosius operatorius. Prie šios aljanso taip pat artimiausiu metu prisijungti ketina „Ever Win Industries“, „Gill Industries“, „Peiker Acustic“, ir „SK Telecom“.

„Powermat“ ankščiau dirbo kartu su „Wireless Power Consortium“ (bevielės energijos konsorciumas) ir naudojo „Qi“ standartą. Regis, pastarojo konsorciumo ir „Powermat“ keliai išsiskyrė.

Tuo tarpu „Samsung“ akivaizdžiai bando „prastumti“ bevielio krovimo technologiją ir bendradarbiauja tiek su „A4WP“, tiek su „Wireless Power Consortium“. „Samsung“ gaminamas „Droid Charge“ išmanusis telefonas su Android operacine sistema buvo vienas iš nedaugelio „Verizon“ mobilaus operatoriaus pardavinėjamų telefonų, kuris naudoja „Qi“ standartą bevieliam krovimui. Verta pastebėti, kad netrukus prekyboje pasirodysiantis „Galaxy S3“ taip pat turės galimybę būti įkrautas bevieliu būdu.

„Qi“ standartas rinkoje yra jau keletą metų ir turi ilgą partnerių sąrašą, tačiau išpopuliarėti nepavyko. Tikimasi, kad naujai įkurtas „A4WP“ aljansas išjudins „Wireless Power Consortium“, kad pastarasis labiau stengtųsi pateikti savo inovacijas. Iš vienos pusės 2 aljansai yra gerai – daugiau konkurencijos, gal net ir greitesni sprendimai. Tačiau tai gali sukelti sumaišties vartotojams renkantis standartą, juk niekas nenori rinktis pralaiminčiosios pusės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Edgaras Apšega
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: