„Sony“ akcijų vertė smuko iki žemiausio lygio per 31 metus  (3)

Panašu, jog IT pasaulyje sunkius laikus išgyvena ne tik suomių „Nokia“ – Japonijos technologijų milžinės „Sony“ akcijos penktadienį atpigo 6,7 proc., iki 1,132 jenos – žemiausio lygio per 31-erius metus, praneša BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Akcijų vertės smukimą lėmė pranešimas apie rekordinius metinius nuostolius. Ketvirtadienį kompanija pranešė, kad jos grynieji nuostoliai per praėjusius finansinius metus, pasibaigusius kovo pabaigoje, siekė 456,7 mlrd. jenų (5,7 mlrd. JAV dolerių). Ankstesniais finansiniais metais „Sony“ nuostoliai siekė 259,6 mlrd. jenų. „Sony“ nuostolingai baigė pastaruosius ketverius metus, tačiau į ateitį žvelgia optimistiškai ir prognozuoja, kad šiais finansiniai metais uždirbs pelno.

Sunkią finansinę situaciją „Sony“ taip pat linkusi sieti su stichinėmis nelaimėmis, paveikusiomis regionus, kuriuose yra išplėtota įmonės gamybos infrastruktūra. Analitikai „Sony“ ateitį vertina pesimistiškiau ir teigia, kad investuotojai netiki, jog kompanijai pavyks pasiekti planuojamus rodiklius. Anot jų, paklausa Europoje nuolat mažėja, jenos kursas išlieka stiprus, o šie veiksniai prisideda prie pelningumo smukimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: