"Intel" ketina sukurti procesorius, kurių „Apple negalės ignoruoti“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

enternald 2012-05-15 08:50
Ir vėl Apple žaidžia savo stumdymo žaidimus, kuriuos amžinai pralaimi (Firewire vs USB, Intel vs. Power PC). Pažiūrėkit šitą Apple propagandinį filmuką: http://www.youtube.com/watch?v=w9VWRB07yqc . Spėkit, kas sekančiais metais perėjo į Intel procesorius. Jau to filmuko metu Apple premium kompiuteriai greičiu atsilikdavo nuo gerų PC.
Paprastas_zmogus 2012-05-15 10:53
"amžinai pralaimi" Firewire ilgą laiką buvo industrijos vienas standartų, kurį naudojo daugybė gamintojų. Galiausiai USB2 nugalėjo ir jie patys tą pripažino, kai vieni pirmųjų išėmė firewire jungtį iš savo laptopų. Power PC taip pat ilgą laiką puikiai Aplui tarnavo. Buvo galingi procesoriai, kurie savo laiku tikrai lenkė Intel/AMD procesorius. Pvz G4 tvarkė visus konkurentus. O ties G5 tas pranašumas pradėjo nykti. Galiausiai perėjo prie Intel, o priežastis buvo tame, kad PowerPC turėjo prastą galios/enegrijos sunaudojimo santykį. Tai būtų reiškę prastą laptopų baterijos darbo laiką. Dar yra kalbama, kad kompanijos, kurios tobulino šį procesorių, tiesiog nebenorėjo/nebesugebėjo toliau tą daryti ir Apple neturėjo kitos išeitis. Anyway, pasidomėk faktais prieš nusišnekėdamas.
Tomcat 2012-05-15 16:34
Labai puiku, kad mobiliųjų procesorių rinkoje tokia konkurencija ir jog intel pavėlavo į ją. Intel turės labai pasistengti (ne taip kaip pc rinkoj), o dėl to paspartės technologijų vystymasis
Kilgoras Trautas 2012-05-16 20:50
Visiškai pritariu "Paprastam žmogui" dėl procesoriu G3-G4 visiškai duodavo pentiumams į kaulus. Ir dar pridursiu Firewire nepralošė, tai visiškai skirtingu technologijų ir pritaikimų jungtys. paprastai tariant USB duomenys keliauja "paketais", o firewire "srautu". Todėl fireware jungtis įsigalėjo ir tapo standartu defakto kur neleistinas didelis užvėlinimas pvz. juostinėse vaizdo kamerose, juostinuose kaupikliuose, mini diskuose, to meto prof. audio video aparatūroje ir panašiai, bet kai šios technologijos prarado prasmę, firewire taip pat. Tarp kitko Firewire(1394) ne vien Apple kūrinys.