"Intel" ketina sukurti procesorius, kurių „Apple negalės ignoruoti“  (4)

Korporacija "Intel" susitikimo su investuotojais metu papasakojo apie savo planus užkariauti išmaniųjų telefonų rinką: kompanija pageidauja savo konkurentus nugalėti savo moderniausių pasaulyje gamyklų, taip pat tūkstančių inžinierių dėka, praneša interneto portalas "Forbes".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikslas – patraukti pagrindinių šios rinkos žaidėjų, tokių kaip "Apple", dėmesį. Kaip žinia, "Apple" jau dabar naudoja išskirtinai Intel mikroschemas savo nešiojamuose ir stacionariuose kompiuteriuose, tuo tarpu smarkiai populiarėjančiuose savo planšetiniuose kompiuteriuose ir išmaniuosiuose telefonuose – savo sukurtas mikroschemas. Nemažai ekspertų mano, jog "Apple" ketina ateityje ir savo kompiuterius "Mac" aprūpinti ARM architektūros mikroprocesoriais.

Mūsų užduotis – padaryti savo mikroschemas tokiomis patraukliomis darbui kompiuteriuose Mac ir planšetėse iPad, jog jie daugiau negalėtų mūsų ignoruoti“, – teigė "Intel" generalinis direktorius Paul Otellini.

Kiek anksčiau šiais metais kompanijos "Motorola Mobility" ir "Lenovo" pranešė apie savo planus rinkai pateikti išmaniuosius telefonus su "Intel Medfield" platforma. "Intel" vadovo teigimu, ateityje ruošiami ir nauji produktai su šia platforma. „Prieš  metus nebuvo nė vieno žmogaus, išskyrus Intel darbuotojus, kas tikėtų, jog mes turime bent kažkiek šansų šiame versle“, – teigė P. Otellini. „Tačiau dabar mūsų jau klausia, kokios rinkos dalies mes tikimės“.

Savo tikslui pasiekti Intel ketina pasinaudoti visais savo privalumais – pirmaujančiais technologiniais procesais, leidžiančiais sukuri mažas ir kartu labai energetiškai efektyvias mikroschemas. Kartu Intel ir toliau plėtos mobilių įrenginių rinkoje savo x86 procesorių architektūrą, kuri naudojama daugybėje asmeninių kompiuterių ir serverių.

Tuo pačiu metu konkurentai tik pradeda įsisavinti 32 nm ir 28 nm technologinius procesus, kurie "Intel" atveju yra jau praėjęs etapas. Korporacija ruošia 22 nm mikroschemas "Intel XMM 7260", skirtas išmaniesiems telefonams ir kurios pasirodys 2013 metais. 2014 metais kompanija žada sukurti jau 14 nm SoC mikroschemas, tuo tarpu konkurentai tuo metu tik pradės įsisavinti 22 nm ir 20 nm technologinius procesus.

"Intel" konkurentai, aišku, tikisi pigių mikroschemų, kurias gamins kontraktiniai gamintojai (TSMC, "Globalfoundries" ir kiti) ir kurie neturėtų prileisti "Intel" prie labai patrauklios mobiliųjų įrenginių rinkos. Aišku, atsirado ir originalių kovos su "Intel" būdų: kompanijos "nVidia" vadovas kiek anksčiau jau buvo pareiškęs, jog galėtų tiesiog tapti dar vienu kontraktiniu gamintoju, nuo kurio konvejerių „nužengtų“ "nVidia Tegra" ir "GeForce" mikroschemos. Tik vargu, ar "Intel" sutiktų su tokia "nVidia" prezidento pozicija.

Dar vienas "Intel" privalumas – tai galybė programuotojų. Kompanija "Intel" yra antra pasaulyje kompanija pagal indėlį į atviro kodo operacinės sistemos "Linux" plėtrą. Be to, savo laiku "Intel" padėjo "Apple" pareiti nuo "IBM Power PC" architektūros, kuri buvo naudojama "Mac" kompiuteriuose, prie x86, kurią naudoja "Intel". Vargu, ar ir šį kartą "Intel" nepadėtų "Apple" migruoti prie x86 architektūros ir šį kartą, jei tik kompanija iš Kupertino pareikštų norą atsisakyti savo planšetiniuose kompiuteriuose ir išmaniuosiuose telefonuose ARM architektūros.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: