Nauja "Facebook" privatumo politika: peržiūrėkite apie jus surinktus duomenis  (0)

Kompanija "Facebook" paskelbė, jog finalinėje tiesiojoje yra nauja šio socialinio tinklo privatumo politika. Nepaisant to, kad kompanija pozicionuoja šį sprendimą kaip savo idėją, tačiau tai greičiausiai susiję su „pasiūlymu“ pagerinti konfidencialumo politiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Padėti "Facebook" apsispręsti „padėjo“ Airijos Duomenų apsaugos komisaro biuras (Irish Data Protection Commissioner’s Office). Savo pasiūlyme žmogaus teisių gynėjai paprašė socialinio tinklo persvarstyti kai kuriuos privatumo politikos aspektus, kad juos būtų lengviau suprantami, taip pat pateikti platesnį kai kurių punktų aprašymą. Be to, organizacija taip pat pareikalavo, kad "Facebook" vartotojų duomenis, gautus iš trečiųjų šalių ir reklamos užsakovų, praėjus 180 dienų laikotarpiui, pašalintų, jei jų neprireiks. Savo ruožtu, socialinis tinklas galės juos naudoti siekiant pateikti vartotojams reklaminę informaciją iš kitų šaltinių.

Tokiu būdu, "Facebook" netrukus turėtų pateikti vartotojams pilną prieigą prie apie juos surinktą informaciją, o kartu papasakoti, kaip šie duomenys yra apdorojami ir naudojami socialiniame tinkle. Naujo dokumento projektas jau beveik baigtas ir šiuo metu svarstomas. Labiausiai tikėtina, kad naujos privatumo politikos priėmimas gali įvykti dar šiandien.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: