RIM patentai rodo kompanijos susidomėjimą kuro elementais  (0)

Panašu, jog kompanija RIM kuria naują mobiliųjų elektroninių įrenginių baterijų įkrovimo principą, kurio pagrindą sudarys kuro elementai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš kanadiečių kompanijos patentų, kuris tapo žinomas kovo mėnesį, numatė, jog kuro elementas bus patalpintas tarp klaviatūros ir pagrindinės plokštės, tuo tarpu ventiliacija vyktų per klaviatūroje esančias angas. Savo ruožtu, vienas patentas dar nieko nereikštų, tačiau visai neseniai paaiškėjo dar keli panašūs RIM patentai. Beje, nors jų pagrindinis tikslas – aprašyti kuro celės buvimo gana ankštoje mobilaus įrenginio erdvėje, jie demonstruoja šiuolaikinį stačiakampio formos korpusą (galbūt su sensoriniu ekranu), skirtingai nuo buvusio patento, aprašančio tipinį "BlackBerry" išmanųjį telefoną su QWERTY klaviatūra.

Patentai, kaip ir tikėtasi, kol kas neleidžia kategoriškai teigti apie minimų technologijų pritaikymą komerciniuose produktuose, o tai dokumentų pavidalu byloja apie atliekamus darbus šioje srityje. Jie gali būti naudingi, jei RIM užsiims jų išpildymu esamuose produktuose (ar pasirodysiančiuose netolimoje ateityje), arba tai gali būti tiesiog eksperimentiniai bandymai su naujomis technologijomis. Tiesa, žinant tą faktą, jog RIM pergyvena ne pačius geriausius laikus, vargu, ar vadovybė skirtų lėšų antraeiliams projektams. Gali būti, jog daugiausia verslo sektoriui savo produkciją parduodanti RIM ketina iš tikrųjų įdiegti kuro elementus, kurie smarkiai pailgintų mobilaus įrenginio autonominio darbo laiką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: