Robotas pakvėpina kambarį kai šeimininką kas nors mini internete (Video)  (0)

Sukurtas kvapą skleidžiantis robotas „Olly“, kuris tokiu būdu savo šeimininkui praneša, kad jį kažkas paminėjo socialiniuose tinkluose, skelbia BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prie interneto prijungtas robotas sinchronizuojamas su internetine "Twitter" paskyra ir paskleidžia kvepalų dvelksmą, kai paskyroje paminimas jo šeimininkas, gaunamas naujas komentaras arba nauja žinutė. Robotą „Olly“, kaip technologijų bendrovės „MintDigital“ projektą, sukūrė ir ištobulino Benjaminas Redfordas. B. Redfordas teigia, jog pagrindinė idėja buvo sukurti prie interneto prijungtą prietaisą, kuris duomenis rodytų ne ekrane. Greitai buvo sugalvota, kad tam labai tiktų kvapas, nes jis gali patraukti žmogaus dėmesį per daug jo nevargindamas. Kūrėjas teigė, kad kvapas yra geras būdas sekti bendravimą internete, nes nereikia nuolat stebėti daugybės žinučių.

Naujausi „Olly“ kūrėjo planai, padaryti prietaisą kiek įmanoma mažesnį. Robotas gali stebėti „Twitter“, „Facebook“ ir beveik bet kokius kitus socialinius tinklus.

Įdomu dar ir tai, jog "Olly" turi ir savotišką kompanjoną pavadinimu "Molly". Tai - irgi robotas, tačiau jo paskirtis kitokia. Šis įrenginys seka, kiek kartų jūsų žinutė pakartojama tame pačiame socialiniame tinkle (šiuo atveju retweet skaičius). "Molly" šiuos pakartojimus "konvertuoja" į saldainių rutuliukus - pasiekėte tam tikrą žinutės pakartojimų skaičių, už savo pasiekimą pasimėgaukite saldainiu!

Kaip ši funkcija veikia žiūrėkite tolesniame video:


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: