Kuo senesnis, tuo geresnis: fotoaparatas už 2,16 mln. eurų (Video)  (9)

„Nulinės serijos“ Leica fotoaparatas ir toliau muša kainos rekordus. Aukciono Westilicht Photographica Auction metu (pastarasis vyko Austrijos sostinėje Vienoje), 0-Series Leica prototipas buvo parduotas už 2,16 mln. eurų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš viso 1923 metais buvo sukurta tik 25 0-Series Leica prototipai. Testinių modelių pagrindu buvo sukurtas Leica A serijos su 35 mm juostele fotoaparatas, kuris dienos šviesą išvydo 1925 metais. Šiuo metu, kaip teigia ekspertai, išliko tik 12 „nulinės serijos“ Leica egzempliorių. Natūralu, jog ir jų kainos sunkiai suvokiamo dydžio.

Pastarasis aukcionas truko vos keturias minutes, pradinė kaina siekė 300 000 eurų. Neilgai trukus nežinomas pirkėjas pasiūlė 1,8 mln. eurų sumą, kuri pasirodė didoka kitiems aukciono dalyviams. Prie šios pasiūlytos sumos  prisidėjus mokesčius ir komisinius, galutinė fotoaparato kaina pasiekė 2,16 mln. eurų.

Senesnis fotoaparato rekordas taip pat priklauso 0-Series Leica modeliui ir siekė 1,32 mln. eurų. Jis pasiektas praėjusiais metais tame pačiame aukcione. Tuo metu pirkėju tapo nežinomas pirkėjas iš Azijos, tuo tarpu dabartinis pirkėjas apskritai panoro likti nežinomu ir neišduoti net savo kontinento.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: