"Intel" jau kalba apie 7 nm ir 5 nm mikroprocesorius  (5)

Tapo žinomos kai kurios papildomos detalės apie korporacijos "Intel" planus mikroprocesorių rinkoje. Pasirodo, jog kompanija jau dabar imasi investicijų į 7 nm ir 5 nm raiškos technologinius procesus, kai tuo tarpu dar toli gražu neišnaudotas 22 nm technologijos potencialas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbama ne tik apie šių ir kitų metų, tačiau ir tolimesnę perspektyvą, apie kurią susitikime su analitikais papasakojo "Intel" vadovas Paul Otellini. Pavyzdžiui, šiais metais "Intel" gamyklose Airijoje ir JAV bus pradėta montuoti įranga, kuri bus skirta procesoriams, naudojantiems 14 nm technologinį procesą, gaminti. Bandomoji 14 nm procesorių gamyba turėtų prasidėti 2013 metų pabaigoje, tuo tarpu masinė tokios produkcijos gamyba, kaip tikimasi, prasidės 2014 metais. Šiam etapui ruošiamos gamyklos "Fab D1X" Oregono valstijoje (JAV), "Fab 42" Arizonos valstijoje (JAV) ir "Fab 24" Airijoje.

Beje, "Fab D1X" jau dabar diegiami konstrukciniai sprendimai, kuri viršija tipinę gamybą, naudojant 300-mm plokšteles. Kitais žodžiais tariant, čia "Intel" pradės naudoti 450-mm plokšteles.

Priminsime, jog šiuo metu "Intel" naudojasi 22 nm technologija, kuriai „paaukotos“ trys gamyklos: "Fab D1D/C", esanti Oregono valstijoje, "Fab 32/12" Arizonoje ir "Fab 28" Izraelyje. Ir reikia pripažinti, jog šioje sferoje kol kas procesorių gigantui niekas prilygti negali, kai kalbama apie masinę tokių mikroschemų gamybą.

Kalbant apie dar tolimesnius "Intel" planus, 2015 metais tikimasi įsisavinti 10 nm technologinį procesą, o vėliau Intel inžinieriams turėtų „pasiduoti“ 7 nm ir 5 nm technologijos. Reikia pripažinti, jog pateiktas grafikas yra tik preliminarus ir gali keistis, juo labiau, kad ir pati "Intel" vis dar svarsto, kaip gamintis tokias mikroschemas, kokias medžiagas joms naudoti ir t.t.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: