Reklama enciklopedijoje „Wikipedia“ – rimta priežastis sunerimti?  (1)

Internetinė enciklopedija „Wikipedia“ iki šiol garsėjo kaip unikalus projektas, teikiantis informaciją savo vartotojams nemokamai ir be jokių kitų papildomų sąlygų. Projektui gyvuoti reikiamos lėšos būdavo surenkamos aukojamų pinigų pavidalu. Šių gairių greičiausiai bus laikomasi ir ateityje, tačiau iš kur gi „Wikipedia“ erdvėje kartais atsiranda reklaminių skydelių?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wikipedia“ bendruomenės palaikymo padalinio direktorius Philippe Beaudette bei kūrimo ir plėtros viceprezidentas Erik Moeller ne kartą priminė, jog mes enciklopedijoje „Wikipedia“ niekada nepamatysime oficialios reklamos: „Mes esame čia tam, kad platintume žmonijos sukauptas žinias kiekvienam šios planetos gyventojui – nemokamai ir be reklamos, visiems laikams“. Tai kaip gi suprasti žemiau pateiktą „Wikipedia“ puslapio nuotrauką su akivaizdžiai akis badančia reklama?

Pasirodo, viskas gana paprasta: tai yra pusiau legalių ar netgi kenkėjiškų modulių veiklos rezultatas. Kai tik kenkėjiškos programos patenka į vartotojo sistemą, galime susidurti su reklama portale „Wikipedia“.

Jei jūs naršote po „Wikipedia“ ir matote panašų vaizdą, žinokite, jog tai yra arba kenkėjiškas kodas, arba reklaminis (pastarasis dažnai pakišimas per vartotojo neatidumą) interneto naršyklės priedas, arba tiesiog interneto paslaugų tiekėjo reklamos integravimo būdas (pavyzdžiui, kai kuriose šalyse tai yra kaip kompensacija už nemokamą Wi-Fi prieigą prie interneto). Bet kokiu atveju, tokia reklama yra priežastis sunerimti ir atidžiai išstudijuoti savo sistemos programinę įrangą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: