„Apple“ dirbtinai pakeitė „Siri“ nuomonę apie geriausią pasaulyje telefoną  (19)

Kompanija „Nokia“ kaltina konkurentę „Apple“, esą ši liepė savo valdymo balsu programai „Siri“ meluoti, kad geriausias išmanusis telefonas pasaulyje yra „iPhone“, o ne „Nokia Lumia 900“. Pastarąjį telefoną „Siri“ įvardindavo geriausiu anksčiau, bet tą faktą pastebėjus interneto tinklaraščiams, „Apple“ priverstinai pakeitė atsakymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Koks yra visų laikų geriausias išmanusis telefonas?“ – į šį klausimą dar savaitgalį „Siri“ nedvejodama atsakydavo, kad tai – „Nokia Lumia 900“. Dabar uždavus tą patį klausimą, „Siri“ bando šmaikštauti: „Pala… yra ir kitų telefonų?“ arba „Geriausias tas, kurį laikai rankose“.

„Nokia“ teigia, kad konkurentė priverstinai pakeitė programinės įrangos kodą. „Apple“, kaip įprasta, situacijos nekomentuoja, praneša BBC.

Atsakymų į daugumą klausimų „Siri“ ieško naudodama paieškos variklį „Wolfram Alpha“. Paklausta, koks yra geriausias telefonas, ši paieškos sistema atsižvelgia į telefonų įvertinimus ir apžvalgas bei pateikia geriausiai vertinamą variantą. Šiuo metu tai – „Nokia Lumia 900“.

Tačiau uždavus tą patį klausimą „Siri“ atsakymo nebeieško internete, o pateikia numatytąjį atsakymą. Beje, „Wolfram Alpha“ pateikiamų geriausių telefonų sąraše „iPhone“ nepatenka net į dešimtuką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (19)

Susijusios žymos: