Mūsų laukia mažiausiai du filmai apie Steve'ą Jobsą  (8)

„Sony Pictures Entertainment“ oficialiai pažadėjo, jog Oskarą už filmą „Socialinis tinklas“ laimėjęs scenaristas užsiims ir amžinatilsio Steve'o Jobso biografijos ekranizacija. Įdomu ir tai, jog lygiagrečiai bus kuriamas ir dar vienas filmas apie žymųjį „Apple“ vadovą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš „Sony Pictures“ valdybos narių Amy Pascal pažymi, jog Steve'o Jobso nueitas kelias yra unikalus. Tai buvo vienas iš įtakingiausių ir revoliucingiausiai nusiteikusių žmonių ne tik šiais laikais, bet ir per visą žmonijos istoriją. Atitinkamai niekas, jo teigimu, iš rašytojų, šiandien dirbančių Holivude, išskyrus režisierių Aaroną Sorkiną, nesugebėtų perkelti tokio neįprasto gyvenimo į plačiuosius ekranus. Filmas, kaip žadama, bus toks, koks buvo pats Steve Jobs, t. y. „nuostabus, įdomus ir prieštaringas“.

Aaron Sorkin adaptuos vieno iš „Apple“ įkūrėjų biografiją, kurią parašė žurnalistas Walter Isaacson ir kuri iš karto po debiuto tapo bestseleriu. Projekto prodiuseriais sutiko tapti Mark Gordon („Saving Private Ryan“, „Speed“), Scott Rudin („The Truman Show“, „The Social Network“) ir mažai kam žinomas Guymon Casady. Filmavimu greičiausiai užsiims studija „Columbia Pictures“.

Priminsime, jog W. Isaacsono parašyta knyga, pavadinta tiesiog „Steve Jobs“, jau išplatinta dviejų milijonų egzempliorių tiražu, nors nuo jos pasirodymo nepraėjo ir metų. Knyga taip pat tapo el. parduotuvės „Amazon“ visų laikų bestseleriu.

Aaron Sorkin gavo Oskarą už geriausiai adaptuotą scenarijų, skirtą filmui „Socialinis tinklas“, kuris pasakoja apie Mark Zuckerberg darbą prie būsimojo socialinio tinklo „Facebook“ Harvardo bendrabutyje. Iš kitų scenaristo darbų galima paminėti filmus „A Few Good Men“ (1992) su Tomu Kruzu ir Džeku Nikolsonu bei „Moneyball“ (2011) su Bradu Pitu ir Robinu Raitu. Jis taip pat įgijo teisę adaptuoti Andrew Young knygą „The Politician“ apie JAV senatoriaus John Edwards karjeros saulėlydį. Tiesa, „Sony" pabrėžia, jog pirminis ir svarbiausias Aaron Sorkin darbas šiuo metu bus Steve Jobs biografijos adaptavimas būsimam filmui.

Kaip jau žinome, tai ne vienintelis bandymas filme įkūnyti vieną iš „Apple“ įkūrėjų. Neseniai buvo pranešta, jog nepriklausomame filme gana trumpu pavadinimu „Jobs“ buvusį „Apple“ lyderį suvaidins neseniai su aktore Demi Moore išsiskyręs Ashton Kutcher. Pažadėta apimti visą informacinių technologijų guru gyvenimo kelią, pradedant nuo tų laikų, kai Steve buvo viso labo „savigarba hipis“. Filmavimu užsiims Joshua Michaelas Sternas, scenarijaus autorius – Mattas Whiteley'is, kuriam tai bus pirma tokia patirtis kino industrijoje.

Filmavimas jau tuoj tuoj turėtų prasidėti, o kol kas „išskirtinai genialus“ aktorius Ashtonas Kutcheris ilsisi nuo darbo kultiniame seriale „Du su puse vyro“, kur jis pakeitė ne itin sugyvenamo charakterio aktorių Charlie Sheen.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tiptop.lt tinklaraštis
Tiptop.lt tinklaraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: