Didelių OLED ekranų „puolimas“ prasidės šių metų vasarą  (4)

Populiarus taivaniečių portalas „DigiTimes“ pranašauja, jog tuoj tuoj prasidės konkurencija televizorių, turinčių OLED ekranus, rinkoje: šią vasarą tokios produkcijos tiekimą pradės iškart du P. Korėjos elektronikos gigantai „Samsung Electronics“ ir „LG Electronics“, o jiems ant kulnų taip pat jau lipa konkurentai iš Japonijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarosios planuoja pateikti rinkai savo pirmuosius OLED televizorius jau liepos pabaigoje arba rugpjūčio pradžioje.

Kompanijos LG padalinys „LG Display“ pradės masinę OLED ekranų gamybą birželio pabaigoje, savo ruožtu, prie jos kompanija „Samsung“ prisijungs III ketvirtyje. Ir nors LG dar nieko publikai viešai neparodė, kompanija „Samsung“ parodoje „World’s Fair 2012“ jau pademonstravo aukštos raiškos televizorių ES9500, kuris turi 55“ įstrižainės OLED ekraną.

Tiesa, pirmųjų OLED televizorių kaina vis tik kandžiosis: numatoma, jog tokia naujovė kainuos $8000-9000 (~ 23850 lt). Kaip žinia, naujojo tipo ekranai pasižymi žymiai aukštesne rodomo vaizdo kokybe, lyginant su dabartiniais skystųjų kristalų (LCD) modeliais. Iš kitų privalumų galima paminėti tokių televizorių mažą storį, atitinkamai ir mažesnį svorį, taigi dizaino prasme jie taip pat turėtų būti patrauklesni ir elegantiškesni.

P. Korėjos gamintojai OLED televizorių rinkoje konkuruos su japonais: šaltinių teigimu, kompanijos „Sony“ ir „Panasonic“ jau apjungė savo jėgas OLED ekranų gamybos srityje. Kompanija „Sony“, beje, veda derybas dėl bendradarbiavimo su Taivano gamintoju „AU Optronics“, kuri yra vienas iš didžiausių ekranų įvairiems elektronikos įrenginiams (nešiojamiems kompiuteriams, planšetėms, telefonams, monitoriams, televizoriams ir t. t.), gamintojų. Taigi galima tikėtis, jog jau kitais metais OLED televizoriai kainuos žymiai mažiau, nei dabar įvardijama jų kaina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tiptop.lt tinklaraštis
Tiptop.lt tinklaraštis
(1)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: