Sukurta rekordinio veikimo nuotolio torpeda  (13)

Europos gynybos pramonės koncernas „Atlas Elektronik“ pranešė sėkmingai išbandęs savo sukurtą sunkiąją torpedą, pasiekusią pasaulinį veikimo nuotolio rekordą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Unikali „SeaHake mod4 ER“ torpeda buvo sėkmingai išbandyta Vokietijos teritoriniuose vandenyse kovo mėnesį surengtų pratybų metu, pranešė „Defenseworld.net“. Pranešama, kad ši torpeda daugiau nei 50 proc. pagerino maksimalų sunkiųjų torpedų šaudymo nuotolio rekordą. Ji gali pasiekti taikinį, esantį už daugiau nei 140 kilometrų.

Pasak „Atlas Elektronik“ laivyno ginklų padalinio vadovo Kaiaus Pelzerio, šis rekordas yra svarbus jūrinių torpedų technologijos pasiekimas. Iki šiol toks veikimo spindulys esą buvo neįsivaizduojamas. „Mes labai didžiuojamės šiuo pasiekimu, nes tai yra svarbus technologinis žingsnis į priekį, suteikiantis mūsų klientams naujų galimybių sustiprinti saugumą jūrose“, – pareiškė jis.

Pranešama, kad „SeaHake mod4 ER“ yra naujausia sunkiosios torpedos DM2A4, kuria apginkluotas Vokietijos karinis jūrų laivynas, modifikacija. Šias torpedas taip pat naudoja Turkijos, Pakistano ir Ispanijos karo laivai. Pasak „Atlas Elektronik“ atstovų, pasitelkus naujausias technologijas pavyko gerokai padidinti variklių skyriaus ir akumuliatorių efektyvumą, taip padidinant automatiškai taikinį aptinkančios torpedos veikimo spindulį.

Palyginimui galima pasakyti, kad naujausios rusiškos sunkiosios 533 mm torpedos UGST maksimalus veikimo nuotolis siekia iki 65 kilometrų.

„SeaHake mod4 ER“ torpedoje taip pat įdiegta moderni ryšių ir navigacijos sistema, užtikrinanti tikslų valdymą viso ginklo naudojimo nuotolio metu, sakoma pranešime. Išsamesnė informacija apie šias sistemas nepateikiama. Ankstesnioji DM2A4 versija buvo valdoma naudojant šviesolaidžio giją, taikinys buvo automatiškai sekamas hidrolokatoriumi. Ši torpeda gali pasiekti maksimalų 92 km/val. greitį, o galingas kovinis užtaisas, kurio sprogstamoji galia ekvivalentiška 460 kg trotilo, galėjo padaryti rimtos žalos net ir didžiausiems karo laivams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)