"nVidia Kai" – "Android" planšetinis kompiuteris su "Tegra 3" už $199  (8)

Seniai žinoma, jog jei nori padaryti kažką gerai – padaryk tai pats. Šiuo principu vadovaujasi kompanija "Intel", kuri visokiausiais būdais ieško rezervų, kaip atpiginti ultrabookus. Tuo pačiu keliu nusprendė eiti ir kompanija "nVidia" planšetinių kompiuterių rinkoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priežastis ko gero ta pati - matyt, kompanija nėra patenkinta įterptinės (SoC) sistemos "Tegra 3" plėtros rinkoje tempais. Kovo mėnesį įvykę "nVidia" vadovo pasisakymai, jog vasarą gali pasirodyti planšetiniai kompiuteriai su "Tegra 3", kurie kainuos 199 JAV dolerius (~ 530 lt), po truputį turėtų „tapti kūnu“. Kaip teigia kompanijos atstovai, pati "nVidia" nusprendė sukurti tokį planšetinį kompiuterį. Projektas „Kai“ pozicionuojamas kaip būdas priartinti "Tegra 3" prie masinio vartotojo. "nVidia" tikslas – pasiūlyti planšetes, kurios būtų pranašesnės už "Amazon Kindle Fire", esant tai pačiai kainai.

"nVidia" viceprezidentas Rob Csonger susitikime su investuotojais kalbėjo: „Mūsų strategija "Android" atžvilgiu – sukurti planšetinį kompiuterį su keturių branduolių procesoriumi ir "Android Ice Cream Sandwich" bei pasiūlyti jį rinkai už $199, ir mes realizuosime šią strategiją, sukurdami platformą "Kai" “.

Kol kas nėra aišku, ar kalbama apie etaloninį dizainą, ar apie galutinį produktą, kurį "nVidia" pasiūlys rinkai su savo prekės ženklu. Lieka neaiškios ir būsimo planšetinio kompiuterio techninės specifikacijos. Tačiau džiugina tai, jog gamintojai ruošiasi agresyviai plėsti savo įtaką mobiliųjų įrenginių rinkoje, o vartotojui tai yra tik į naudą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)