Izraelio žvalgyba danguje atmerks viską matančią akį (Video)  (0)

Izraelio karinės oro pajėgos pradeda naujos hiperspektrinės žvalgybos sistemos MASINT, kuri bus naudojama bepiločiuose lėktuvuose, bandymus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

MASINT (Measurement and signature intelligence) sistema, sukurta ir pagaminta Izraelio bendrovės „Elbit Systems“, yra naujos kartos stebėjimo ir žvalgybos technologinė priemonė, galinti aptikti ir identifikuoti ne tik matomus objektus, bet ir nematomus, pavyzdžiui, transporto priemonėse vežamus užmaskuotus krovinius, skelbia Militaryaerospace.com. Ši sistema remiasi įvairių medžiagų spektriniais „pirštų atspaudais“, tai yra, jų savybe atspindėti labai savito elektromagnetinio spektro bangas. Hiperspektriniai davikliai gali identifikuoti pačiais įvairiausias medžiagas, pradedant sprogmenimis, baigiant branduoliniais užtaisais.

Pranešama, kad šiuo metu bandomasis „Elbit Systems“ MASINT įrenginys yra sumontuotas Izraelio karinių oro pajėgų bepiločiame orlaivyje „Hermes 450S“. Toks žvalgybinis lėktuvas turi ne tik elektroninius – optinius daviklius, aptinkančius antžeminius taikinius, bet ir hiperspektrinius, galinčius nustatyti užmaskuotas cheminio ar branduolinio ginklo saugyklas.

Izraelio gynybos ministerija jau atliko pirminius šios MASINT sistemos bandymus ir planuoja šią vasarą pradėti bandomąjį jos naudojimą kovinėmis sąlygomis, tai yra, vykdant realias žvalgybos operacijas.

Tai bus pirmasis pasaulyje MASINT sistemos, įrengtos bepiločiame lėktuve, bandymas. MASINT sistema automatiškai šalia pasirinkto objekto fiksuoja spektrinius požymius ir rezultatus lygina su jos duomenų bazėje esančių medžiagų spektriniais aprašais. Taigi, kartu su elektroniniais ir optiniais davikliais MASINT sistema sudaro itin galingą stebėjimo ir identifikavimo priemonę, sutekiančią išsamiausią informaciją apie situaciją kariškius dominančioje teritorijoje.

MASINT įrenginys, skirtas bepiločiams lėktuvams, telpa mažesniame nei 60 kg masės konteineryje. Pranešama, kad jame naudojamas pagrindinis hiperspektrinis daviklis ir antrinė fotokamera, galinti fiksuoti stereoskopinius atvaizdus. „Elbit Systems“ atstovų teigimu, ši sistema iš 4 500 metrų aukščio gali per vieną valandą išanalizuoti 100 kvadratinių kilometrų ploto teritoriją.

Šiame vaizdo siužete – bepiločio lėktuvo „Hermes 450“ techninių galimybių apžvalga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(1)
(0)
(1)

Komentarai (0)