John Romero: žaidimų konsolės skaičiuoja savo paskutines dienas  (22)

Viena iš žymesnių video žaidimų industrijos asmenybių John Romero pasidalino savo mintimis, kaip jis mato kompiuterinių žaidimų platformų ateitį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Duodamas interviu internetinio portalo Digital Trends žurnalistams, ponas Romero papasakojo, kodėl jis užsiima socialiniams tinklams skirtais žaidimais ir kas mūsų laukia ateityje. „2010 metais, dirbdamas „Slipgate Ironworks“, aš stebėjau „Zynga“, „Playfish“ ir kitų socialiniams tinklams skirtų žaidimų kūrėjų žvaigždės kilimą“, – pasakoja J. Romero. „Aš pabandžiau kolegas įtikinti užsiimti šia kryptimi, tačiau jie nusprendė susitelkti į MMO rinką. Tuomet aš ir sukūriau savo studiją Loot Drop“.

Pirmuoju J. Romero socialiniu projektu tapo žaidimas Ravenwood Fair, kuris, autoriaus teigimu, gana greitai sulaukė komercinės sėkmės. Kas mėnesį aktyvių žaidėjų bazė siekdavo 25 mln. unikalių vartotojų, o kasdien žaidimą žaidė apie 2 mln. vartotojų. Paskutiniuoju studijos darbu tapo „Tom Clancy’s Ghost Recon Commander“, kuris debiutavo praėjusios savaitės pabaigoje. „Tai nėra tiesiog papildomas „balastas“ Ubisoft sukurtam „dideliam" žaidimui, o savarankiškas hardcore projektas, išsaugojęs įprastus socialinius elementus ir pridėjęs daug naujų funkcijų“, – pasakoja J. Romero.

O štai naujos kartos konsolėmis „Loot Drop“ studijos įkūrėjas domisi mažai. Jo teigimu, didžioji dalis žaidimų migruoja į socialinius tinklus, o žaidimų konsolės po truputį užleis vietą mobiliesiems įrenginiams, ypač planšetiniams kompiuteriams. „Naujasis iPad turi nuostabų grafinį procesorių, tai yra galinga platforma, jai bus skirta daug nuostabių žaidimų“, – mano J. Romero. „Šis planšetinis kompiuteris lengvai susidoroja su HD vaizdu, o tai dar kartą įrodo, jog jums žaidimų konsolės nereikalingos.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (22)

Susijusios žymos: