Kiek kainuotų Didžiosios Gizos piramidės statybos šiandien? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

PhD 2012-05-29 17:28
http://www.philipcoppens.com/davidovits.html http://www.youtube.com/watch?v=znQk_yBH ... r_embedded http://www.geopolymer.org/library/paper ... mid-theory Susitarkim paprastai. Jus perziurite siuos tris saltinius ir jei tai jusu neitikina as pasiduodu. Del architektu, mums inzinieriams tenka su jais dirbti, Ju mastymas yra geometrinis. Jie gerai mato formas, spalvas, linijas. Bet as turiu matyti medziagas, apkrovas ir technologijas. Tikiu kad labai sunku technologinio issilavinimo neturinciam zmogui patiketi kad akmeni galima pagaminti. Bet juk net mikrostruktura tai irodo. Archeologai nesugeba atskirti pagaminto akmens nuo naturalaus. O kad akmenys buvo plukdomi kas reiskia transportavima iki upes bei nuo jos dar bent 10 km atstumas prisideda. Bet as su tuo sutikciau tai yra imanoma turint neissemiamus zmoginius resursus. Taciau tikrai nesutikciau su tobula akmenu forma. Su tuo metu naudojamais irankiais beveik neimanoma isgauti formos kad akmenys priglstu vienas prie kito nesudarydami ne mm tarpelio tarp ju. Net su dabartiniais irankiais tai uztruktu daugybe laiko. As remiuosi pagristais straipsniais ir moksliniais tyrimais, o ne geometriniais irodymais kas is esmes neirodo nieko.
Incognito 2012-05-29 17:34
Gerai, perskaitysim tavo linkus, bet pirmiau vienas klausimas. Kelintame amžiuje buvo pradėtas pasigaminti akmuo? Spėčiau, kad po Pramoninės Revoliucijos? Kodėl tiek ilgai šita technologija buvo užmiršta, jeigu senovės egiptiečiai ją mokėjo? Juk turėjo jų žinios persiduoti ir į kitus kraštus per šitiek metų.
pld 2012-05-29 17:48
>shift ta paveiksliuka naudojau su potekste kad kiekviena shalis/civilizacija savo ekonominio"zydejimo" laikotarpiu megsta pasistatyti dideli pastata ir bando viena kita aplenkti.. o pastato paskirtis priklause nuo laikotarpio... Tarkim egipto varomasis variklis buvo ju religija, tai ir state jie tas piramides, nes piramide berods jiems simbolizavo pasaulio sukurima ar kazkas pan.. neatsimenu, o state jie ne viena piramide, o atrastu berods yra 130~ skirtingu bukliu, vienose buvo palaikai kitose ne.. taigi manau tai paprastas sakralinis pastatas, kuriuose kaikada laidojo kaikada ne.. ir tiek, o gizos piramide buvo ju pats didziausias pasiekimas ka leido ju galimybes... Tas pats ir dabar, tik mes nebe sakralinius pastatus statom, o komercinius, va arabai adata pasistate, kinai irgi viena po kito aukshtesnius stato, parodyt kad kaip jie gerai gyvena... Viena mistika, kas pavoge virshune nuo gizos ir ish ko padaryta buvo, ar gal nebaige.. cemento neuzteko
PhD 2012-05-29 18:00
Kad zeme yra apvali ir ji sukasi aplink saule ir savo asi taip pat buvo irodyta pries Kristu. Pirmieji jei neklystu tai padare Pitagorininkai. Taciau mes tikime, kad tai lenko teorija. Lygiai taip pat misinius zmones galejo pradeti maisyti tais laikais. As nebandau atmesti nei vienos teorijos, tiesiog pakol kas Casting In-Situ yra pati itikinamiausia ir moksliskai labiausiai pagrista.
Creatium 2012-05-29 18:01
Beje, dar vienas gan neblogas klausimas. Kam statyti statinį iš šimtus tonų sveriančių vos ne tobulų stačiakampių akmenų, jeigu galima tarkim krūvą pridaryt po 500 kg? Žinoma, visai logiškas paaiškinimas būtų tai, kad mažesnių blogų gamyba reikalautų papildomų pjovimų ir šlifavimų, tačiau tai realiai manau turėtų atpirkti tą laiką, kurio reikėtų, kad tie monolitai būtų nugabenti (ar užkelti) kažkur. Beje, nukrypstant nuo piramidžių. Kai kuriose berods Egipto vietose, statiniuose, randama monolitinių blokų, sveriančių ir po 1000 tonų. Tai kas per... ?
andriulis 2012-05-29 18:31
Creatium - mastant logiskai, tai mazu blokeliu nelietu, nes jie nedaug sveria! Kaip zinom, tarp bloku jokio "cemento" nebuta, tai pamascius persasi jog liejo specialiai kuo didesnius iki tokio svorio, kuri galetu pakelti. O uzkelus, jau tokio luito niekas neisklibins. Pasistatyk nama is blokeliu nenaudodamas cemento.
nondescript 2012-05-29 18:41
Tai ne kapas, tai visas laidojimo kompleksas. Pagal Egipto mitologija jiems pomirtinis gyvenimas turėjo labai didelę reikšmę, o piramidės buvo tarsi vieta tarp mirusių ir gyvųjų pasaulio. Vienintelė jų funkcija sakralinė. Nereligingiems žmonėms, turbūt sunkus suvokt, kad tokius pastatūs egiptiečiai galėjo pastatyt vien dėl savo paikų įsitikinimų
PhD 2012-05-29 18:42
To Incognito Creatium pateike dar viena puiku argumenta. ( as pats jo netkrinau ) Bet jei tai tiesa tai Davidovits teorija galetu tai paaiskinti. Ale gudrus zydelis
pld 2012-05-29 18:42
Tai va kad maziem blokam reikia imantresniu, tikslesniu irankiu, su kuvalda rolexo nesurinksi tu cia apie shituos ? http://en.wikipedia.org/wiki/Unfinished_obelisk
Creatium 2012-05-29 18:47
Na, bet tie patys 500 kg nėra 'blokelis'. Vėjas nenupūs, ypač statant piramidę. Na, nebent kaip pastebėjai, išlietų blokų svoris buvo nedidelis (palyginus su grynais išskaptuotais akmenimis), tačiau tai ne kažkiek padeda, nes gi vistiek blokai skaičiuojama po kelias dešimtis ar šimtus tonų sveria. Na, bent man tai nelabai rišasi logika. Beje, dar paimant tai, kad praktiškai nėra rasta jokių normalių įrankių, kurie galėjo būti naudojami tarkim granitinėms plokštėms pjauti (na, arba šlifuoti iki tobulo lygumo). P.S. Reikės dar paskaityt tuos duotus šaltinius, ką ten rašo apie liejimą.
Creatium 2012-05-29 19:00
~1200 tonų. Beje, tas obeliskas Egipte tai irgi įspūdingas.
UgniusM 2012-05-29 19:16
Creatium 2012-05-29 19:32
Piramidės kaip energijos gamyklos/elektrinės.
piktasijus 2012-05-29 19:45
Prieš 10 metų matytoje "national geographic" laidoje pasakojo, kad tuos luitus neva vietoj liejo. Neeva atlikti tų luitų tyrimai tai patvirtino ir netgi buvo rastas tuometinio gyventojo plaukas luito viduje. Sunku suvokt, kad 1000 tonų luitus gabeno šimtus kilometrų. Egiptas visad žavėjo savo paslaptingumu.
shift 2012-05-29 20:13
Akmens luitų liejimo galimybė gal ir tikėtina, nenustebčiau jei tame būtų tiesos, tačiau reikia nepamiršti kad yra randama kalnuose vietų kur akmuo buvo iškirstas, kai kur matoma tam laikotarpiui sunkiai suvokiamų pjovimo arba gręžimo žymių. O ką jau kalbėti apie granitines vazas eksponuojamas Egipto nacionaliniame muziejuje. Šiais laikais joks skulptoriums jums iš granito nepagamins vazos su ilgu siauru kakleliu ir dar tuščiavidurę. Tokį dalyką reikia arba ištekinti arba išlieti. Man patiko šitas filmas apie žymių pastatų geometrines proporcijas, rekomenduoju pažiūrėti visą nuo pradžios iki galo:
immortallt 2012-05-29 20:24
Granito piramidese itin mazai ir ji gabeno simtais kilometru. Berods rasta net granito is Italijos regiono. Jis gabenamas buvo zinoma vandeniu ir prie piramides atplukdomas potvynio metu. O del liejimo, neteko sito girdeti, bet tikrai neatrodo taip, prie tu piramidziu pastovejus. Beje, apie tai, kad i tarpa peilio neikisi - siek tiek sakyciau per daug. Kiek apziurinejau, kai kur net pirsta ikisi ar delna
Incognito 2012-05-29 20:56
Bent jau dėstytojas yra sakęs, kad kai kalbama apie tai, kad peilio į tarpus neįkiši, tai nekalbama apie piramidės išorę. Kalbama apie piramidės vidų. Vidus padarytas taip, kad nėra anei jokio tarpelio tarp akmens blokų. Viskas lygiai lygiai.
galilas 2012-05-29 21:42
kadangi neturiu technologinio issilavinimo, tai man ir idomu, ar taip ir nera galimybes irodyti ar tai buvo tam tikras lydinys/misinys ar kas ten, ar vis delto tai naturalus akmuo?
kiesza 2012-05-29 22:24
Nesuprantu, kaip galima neatskirt tikro akmens nuo dirbtinio.. Gi prakernuoji keliolika metru i piramides vidurius, kad istraukti akmens meginius, na , o per teleskopa turetu aiskiai matytis gardeliu skirtumai arba panasumai, lyginant su tos vietoves akmenimis. Panasu , kad be manes niekas ten nenustatys Dar yra tokia teorija, kad egiptieciai piramides ir kitus gigantiskus statiniu state naudodami metoda, kuomet padedamas akmuo jis apipilamas smeliu tada ant jo uzstumiamas kitas akmuo, vel smelis vel akmuo, smeli nukasus turime tris akmenis viena ant kito
aukselis 2012-05-29 22:47
Šita "išlietų blokų" teorija turi didelę spragą. Nereikia jokių tyrimų daryti, užtenka pasižiūrėti į pačius blokus. Nesimato blokų šabloniškumo t.y. blokų dydžiai stipriai varijuoja, kiekvienas blokas vos ne individualus. Jei jau būtų lieta, akivaizdžiai matytume standartinę gaminių nomenklatūrą.