Danija sieks 100 proc. reikalingos energijos pagaminti iš atsinaujinančių šaltinių  (86)

Danija sukūrė komplektą programų, kuriomis sieks ambicingų tikslų – visus savo elektros energijos ir reikalingo kuro poreikius patenkinti iš atsinaujinančių šaltinių dar iki 2050 m., taip pat 34 proc. sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį, t. y., pasiekti 1990 m. lygį iki 2020 m.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šalis ketina gauti pusę sau reikalingos energijos iš vėjo, o likusią dalį sukurti naudojant biodujas, geoterminę bangų energiją ir kitas tvarias technologijas, kurias į vientisą sistemą apjungtų „protingas tinklas“ (pažangi energijos paskirstymo ir valdymo sistema). Apie tokio tinklo koncepciją rašėme straipsnyje „Energetikos svertus – liaudžiai!“.

Danija papildomai sukurs 1500 MW energijos atviroje jūroje esančiose vėjo jėgainėse ir 1800 MW sausumos vėjo jėgainėse ir taip pasieks užsibrėžtą tikslą – 35 proc. atsinaujinančios energijos gaus iki 2020 m.

Iki 2016 m. Vyriausybė investuos 18 mln. dolerių į atsinaujinančios energijos ir 4,5 mln. dolerių į bangų energijos mokslinius tyrimus.

Vyriausybė taip pat skatins įmones, kurios investuoja į atsinaujinančios energijos šaltinius ir energijos efektyvumo didinimą. Elektrinių prižiūrėtojai bus skatinami pereiti nuo akmens anglies naudojimo prie biomasės.

Nuo kitų metų joks naujai statomas pastatas nebegalės diegti naftos ir dujų šildytuvų sistemų, o nuo 2016 m. šis draudimas įsigalios ir visiems kitiems esamiems pastatams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekoidėjos.lt
Ekoidėjos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (86)