„Skype“ sėkmės paslaptis – lepinami inžinieriai  (20)

„Tiitai, ar tau patinka dirbti „Skype“?“ – skaitydamas pranešimą „Login“ konferencijoje juokais pats savęs paklausė „Skype“ inžinierių centro vadovas Tiitas Paananenas. Ir rimtai atsakė – „Man patinka: tik atėjęs į darbą inžinierių centre nemokamai gauni pusryčius, vėliau pietus. Į kontorą gali ateiti ir išeiti kada panorėjęs, svarbu laiku atlikti pavestas užduotis“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Skype“ darbuotojams priklauso priedai prie atlyginimo, nemokami drabužiai, nešiojamasis kompiuteris… Ne visos pasaulio darbovietės gali suteikti tokias sąlygas darbuotojams. Tačiau išskirtinis „Skype“ požiūris į darbuotojus ir įmonės vertybės yra tie dalykai, kurie ir lemia bendrovės sėkmę, mano „Skype“ inžinierių centro vadovas.

„Mūsų bendrovės išskirtinumas yra tas, kad mes neturime pardavėjų ir beveik neturime rinkodaros. Visą „Skype“ vertę sukuria inžinieriai, todėl stengiamės jiems sudaryti kiek įmanoma geresnę darbo atmosferą“, – aiškino T. Paananenas.

Pasak jo, „Skype“ pasižymi ir tuo, kad yra visiškai globali įmonė, tą patį produktą tuo pačiu metu kurianti penkiolikoje skirtingų pasaulio valstybių. Dėl to T. Paananenas sako didžiausią darbo dalį padarantis beveik naktį – po 21 valandos.

„Gyvename nuolat besikeičiančiame pasaulyje, todėl neturime vieno konkretaus tikslo. Kiekvieną diena turime būti pasiruošę naujiems iššūkiams ir greitai keistis kartu su pasauliu“, – „Skype“ filosofiją apibūdino pranešėjas.

T. Paananeno teigimu, netolimoje ateityje sparčiai plėsis mobilusis internetas, todėl „Skype“ laukia nauji iššūkiai, susiję su mobiliųjų technologijų plėtra. Esą dabar „Skype“ panaudojimą mobiliuosiuose telefonuose stabdo tai, kad ši programa, kaip ir socialiniai tinklai ar įvairios mobiliųjų telefonų programėlės, greitai eikvoja mobiliųjų telefonų baterijas. Todėl vienas pagrindinių „Skype“ lauksiančių iššūkių bus padaryti taip, kad telefonais naudojant „Skype“ veiktų kiek įmanoma ilgiau.

„Šitoje srityje mes dar šiemet padarysime pokyčių, aš jums prižadu“, – sakė T. Paananenas. Jis taip pat paminėjo, kad pernai už 8,5 mlrd. dolerių „Microsoft“ nupirkta „Skype“ ketina sparčiai plėstis – visame pasaulyje bendrovė šiemet įdarbins dar 400 naujų inžinierių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
Autoriai: Paulius Grinkevičius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (20)

Susijusios žymos: