Sukurta nauja kompiuterio valdymo gestais technologija (Video)  (8)

Kompanija „Leap Motion“ teigia, kad netrukus galėsime atsisveikinti su pelėmis ir klaviatūromis. Ir tai nebus liečiamų ekramų technologija, kaip planšetiniuose kompiuteriuose ar išmaniuosiuose telefonuose, paliekanti pirštų žymes ant ekranų – kompiuterio ekranas liks švarus, nes jis bus valdomas judesiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atrodo, tokių teiginių nemažai buvo iki šiol, pradedant specialiomis pirštinėmis ir baigiant „Microsoft“ plėtojama „Kinect“ technologija, tačiau „Leap Motion“ jau pristatė ir komercinį gaminį, kurio veikimas atrodo tikrai įspūdingai. 

Tai nedidelė dėžutė, jungiama į kompiuterio USB jungtį ir programinė įranga, sukuriantys nedidelę erdvę priešais kompiuterio ekraną, kurioje yra registruojami judesiai ir jie verčiami komandomis kompiuteriui. 

Nauja yra tai, kad ši sistema sugeba atskirti atskirus pirštus, daiktus, laikomus rankose, tokius kaip pieštukas, ir preciziškai registruoti jų judesius. Gamintojų teigimu, tikslumas yra maždaug du šimtus kartų didesnis, nei kitų panašių judesio kontrolės sistemų, todėl prieš kompiuterį nebereikia mosuoti rankomis, o tai yra varginantis užsiėmimas – pakanka pirštų judesių.

„Leap Motion“ jau priima išankstinius užsakymus ir teigia, kad gaminys pasirodys rinkoje jau šiemet gruodžio mėnesį arba 2013 metų pradžioje, o kaina – visai įkandama, apie 70 JAV dolerių.

„Leap Motion“ šiam darbui įkvėpė problemos, kylančios dirbant su kompiuterinėmis trimačio modeliavimo sistemomis – dirbant su jomis, gali prireikti ir pusvalandžio, norint sukurti eskizą, kurį ant popieriaus lapo būtų galima nupiešti vos per pora minučių. Dabar, „Leap Motion“ teigimu, bus galima minkyti virtualų molį lygiai taip pat, kaip ir tikrą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)