„Google“ įsigijo „Meebo Messenger“ ir „QuickOffice“ kūrėjus  (0)

Kompanija „Google“ nusprendė dar kartą paišlaidauti, tačiau naudinga sau linkme, t. y. įsigydama „šviežių idėjų“. Pranešama iš karto apie du sandorius, kurių metu buvo įsigytos kompanijos „Meebo“ ir „QuickOffice“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija „Meebo“ žinoma kaip instrumentų juostos „Meebo Bar“, skirtos socialiniams puslapiams, ir tarnybos „Meebo Messenger“ kūrėja. Ši tarnyba leidžia vartotojams žaibiškai keistis trumposiomis žinutėmis, o reklamos užsakovams – talpinti socialiniuose tinkluose savo produkcijos reklamą. Sandorio faktą savo internetiniame puslapyje patvirtino kompanija „Meebo“. Kontrakto suma neatskleidžiama, tačiau interneto portalo „Electronista“ teigimu, paieškos gigantui pirkinys turėjo atsieiti maždaug $100 mln. Kol kas taip pat neaišku, kiek „Meebo“ darbuotojų dėl tokio sandorio neteks darbo, tačiau bet kokiu atveju, išliksiantiems komandos nariams gyvenamosios vietos keisti nereikės, kadangi abiejų kompanijų būstinės yra JAV Mountain View teritorijoje.

Savo ruožtu „Google“ šia proga pranešė, jog nuolat ieško naujų galimybių, kaip vartotojai galėtų keistis savo turiniu, o taip pat ir toliau ketina stiprinti pozicijas turinio keitimosi sferoje.

Dar vienos kompanijos, šį kartą „QuickOffice, oficialiame tinklaraštyje taip pat atsirado pranešimas, jog šis mobiliųjų biuro programų paketo kūrėjas „turi galimybę pasiekti dar didesnes aukštumas“, kadangi juos įsigijo ta pati korporacija „Google“. Oficialiame „Google“ tinklaraštyje taip pat patvirtinama, jog paieškos gigantas iš tikrųjų įsigijo „QuickOffice“. Sandorio suma taip pat viešai neskelbiama.

Priminsime, jog korporacija „Google“ pasktiniuuoju metu aktyviai perka įvairius IT aktyvus, iš kurių didžiausiu visai neseniai tapo „Motorola Mobility“. Ir jei pastaruoju atveju ekspertai vis dar spėlioja, ką „Google“ ketina su juo daryti, tai „QuickOffice“ atveju viskas labai akivaizdu. Vienas geriausių pasaulyje biurui skirtų internetinių programų gamintojų įsigijo vieną geriausių mobiliojo biuro programų paketo kūrėją, ir tai gali reikšti tik viena – „Google“ pagaliau nori sukurti tikrai galingus ir funkcionalus mobiliuosius programinius klientus, kurie sujungtų jau turimus „Google Docs“ ir „Google Drive“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: