"LinkedIn" vartotojų slaptažodžių nutekinimas patvirtintas oficialiai  (0)

Gandai apie tai, jog hakeriai pagrobė virš 6,5 mln. socialinio tinklo "LinkedIn" vartotojų užšifruotų slaptažodžių, pasirodė teisingi. Apie tai kompanijos oficialiame tinklaraštyje patvirtino jos direktorius Vicente Silveira.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priminsime, jog gandai apie įsilaužimą į "LinkedIn" socialinį tinklą ir jo vartotojų slaptažodžių pagrobimą pasirodė po to, kai viename iš kaimyninės Rusijos hakeriams skirtų portalų buvo patalpintas failas su SHA-1 metodu užšifruotais slaptažodžiais ir atsiradęs prašymas juos iššifruoti. Reikia pažymėti, jog už užšifruoti yra lengva, tačiau atvirkščiai – gana sudėtinga.

Vicente Silveira patvirtino, sukompromituota yra tam tikras dalis vartotojų slaptažodžių (koks tai kiekis, oficialiai nepranešama, tačiau įvairūs šaltiniai mini 6,5 mln. ar net didesnius skaičius). Dabar šie slaptažodžiai jau nebegalioja, o sukompromituotų paskyrų savininkams išsiųstas el. laiškas su instrukcija, kaip slaptažodį pasikeisti.

Jei jūs nesate dar gavęs tokio laiško, reiškia, jog jūs neturite "LinkedIn" paskyros (laimei ar nelaimei), arba kompanijos specialistai yra įsitikinę, jog su jūsų paskyra yra viskas gerai. Jei jūs gavote tokį laišką, būkite atidūs, kadangi pastebėta, jog jau siuntinėjami laiškai su kenkėjiškomis nuorodomis, kurios neva siųstos iš "LinkedIn" administracijos.

Kartu ir mes pateiksime LinkedIn nuorodą, kuri pasakoja apie tai, kaip pasirinkti saugų slaptažodį ir kokios yra kitos saugumo priemonės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)