Apžvalgininkai „Windows 8“ operacinei sistemai prognozuoja „Vista“ ateitį  (21)

„Microsoft“ po kelių mėnesių išleis naująją operacinę sistemą „Windows 8“, bet kai kurie technologijų apžvalgininkai, išbandę išankstinę versiją, jai prognozuoja „Vista“ likimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors apžvalgininkai įžvelgia naujosios operacinės privalumų (pvz., ji užsikrauna kur kas sparčiau, veikia greičiau, „Metro“ sąsaja yra maloni akiai, o kai kurios aplikacijos gerokai palengvina darbą), visgi pakitusi vartotojo sąsaja turi nemažai trūkumų.

„Kai naudojausi „Windows 8“, jaučiausi tarsi įmestas į jūrą – sutrikęs, paralyžiuotas, piktas ir galutinai susitaikęs su skausmu, kad turiu keisti savo darbo įpročius“, – teigė „Slate“ apžvalgininkas Farhadas Manjoo.

„Man atrodo, kad „Windows 8“ yra visiška nesėkmė, kuri gali smarkiai pakenkti kompanijai ir jos ateičiai. Tikroji problema yra ta, kad ji yra netinkama naudoti ir erzinanti“, – pastebėjo „Marketwatch“ apžvalgininkas Johnas Dvorakas.

„Business Insider“ analitikas Mattas Rosoffas mano, kad ši operacinė sistema yra sudėtinga ir bereikalingai paini: „Šnekėjau su kitais žmonėmis, kurie testavo „Windows 8“ kelis mėnesius. Didelei daliai jų ji atrodė sunkiai suprantama, kaip ir man, ir su kiekvienu atnaujinimu ji tampa blogesne. Visgi M.Rosoffas nemano, kad „Windows 8“ kompanijai pridarys daug žalos, mat ji turi daugybę kitų stiprių produktų ir verslų.

Pastebima ir kita įdomi tendencija: verslo klientai toliau aktyviai perka „Windows 7“ licencijas. Įprastai artėjant naujos operacinės sistemos išleidimui, senosios pardavimų sumažėja – žmonės laukia naujo produkto, kuris bus palaikomas ilgiau. „Microsoft“ paskelbė, kad senutės „Windows XP“ palaikymas bus nutrauktas 2014 metais, taigi ją tebenaudojančios verslo įmonės per artimiausius metus turėtų nuspręsti, kokią naują operacinę sistemą pasirinkti. Panašu, kad „Windows 8“ didelio entuziazmo joms nekelia.

O jei „Windows 8“ nepamėgs ir paprasti klientai, jai gresia „Windows Vista“ likimas – pirkėjai šią versiją tiesiog „prašoks“ ir lauks sekančios, devintosios, kartos. Tačiau, kaip parodė patirtis, net toks smūgis kompanijos nenokautuos. O gal ir atvirkščiai – užgrūdins.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (21)

Susijusios žymos: