„Intel“ pademonstravo mini kompiuterį NUC  (0)

Parodoje „Computex 2012“ kompanija „Intel“ publikai pristatė dar vieną įrenginį, kuris priklauso mini kompiuterių klasei ir kurie dabar vis populiarėja. Tiesa, populiarumą daugiausia lemia jų maža kaina, o to tikėtis iš korporacijos „Intel“ dažniausiai neverta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarasis teiginys galioja ypač šiuo atveju, kadangi „Intel NUC“ turės „Ivy Bridge“ architektūros procesorius, kurie priklausys „Core i3“, „Core i5“ ir „Core i7“ serijoms.

„Intel“ savo naujuosius produktus vadina „Next Unit of Computing“, o tai galima išversti kaip naujos kartos skaičiavimų įrenginys. Pirmuosius NUC modelius kompanija ketina pradėti platinti III ketvirtyje, o jie kainuos apie $400 (~ 1080 lt), aparatinės įrangos pagrindą sudarys „Core i3“ procesorius bei gana garbaus amžiaus, bet vis dar aktualus mikroschemų rinkinys HM65. Korpuso matmenys yra 10,2×10,2 cm, jame tilpo pagrindinė plokštė su trimis USB 2.0 (USB 3.0 nėra), pora SO-DIMM lizdų su galimybe įdiegti 4 GB DDR3, 40 GB SSD kaupikliu, mini-PCIe, HDMI, taip pat įdiegti bevieliai moduliai Wi-Fi ir „Bluetooth“.

Tiems, kam reikia didesnių skaičiavimo pajėgumų, vėliau „Intel“ pasiūlys NUC modelius su „Core i5“ ir „Core i7“, kurie net ir tokiame nedideliame korpuse gali jaustis komfortiškai dėl sumažėjusio TDP lygio. Parodoje „Computex“ buvo pademonstruota NUC versija su „Core i5“, dirbusiu 2.7 GHz taktiniu dažniu. Testo „Cinebench“ metu procesorius įkaito iki 79 laipsnių pagal Celsijų. Tai nėra labai jau maža temperatūra, tačiau tai visiškai atitinka darbines mikroschemos specifikacijas, o ir pati sistema funkcionavo stabiliai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: