Ko tikėtis iš naujojo „Xbox 720“?  (15)

Jau kurį laiką sklinda įvairiausi gandai ir kalbos apie „Microsoft“ planus į pasaulį išleisti naują savo kūrinį – naujos kartos „Xbox 720“ konsolę. Iki šiol buvo žinoma tik tai, kad šiais metais kūrėjai to daryti neketina, kadangi senukas „Xbox 360“ rinkoje vis dar turi paklausą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bet visai neseniai „nutekėjo“ 56 puslapių dokumentas, kuris netrukus po pasirodymo buvo pašalintas vienos tarptautinės teisininkų įmonės, anksčiau atstovavusios „Microsoft“ interesus, prašymu. Paviešintame dokumente aprašyti dar 2010-aisiais metais buvę aiškūs kompanijos planai susiję su naujuoju „Xbox“, šį kartą orientuotu ne tik į žaidimų entuziastus, bet į kiekvieną namų ūkį, nes planuojama, jog naujos kartos konsolė „tarnaus“ kaip visavertis namų pramogų centras. Dokumente minima galimybė „Xbox 720“ pristatyti jau kitais metais, tad žvilgtelėkime, ko gi galime tikėtis iš šio daugiafunkcio įrenginio.

„Microsoft“ planuoja ženkliai patobulinti techninę įrangą ir pasiekti šešis kartus didesnę spartą, nei dabartinis „Xbox 360“. Naujos kartos „Xbox“ turės „SmartGlass“, „Metro prietaisų skydelio“ ir „Xbox TV programėlių“ technologijas, skaitys Blu-ray diskus, palaikys Full HD raiškos 3D vaizdą ir galės veikti budėjimo režimu, kaip serveris, leisiantis bet kada pasiekti jame esančius duomenis iš kitų suderinamų įrenginių, kaip mobilusis telefonas, planšetinis ar nešiojamas kompiuteris.

Kartu su „Xbox 720“ jau kitais metais planuojama išleisti ir antrosios kartos „Kinect“ vaizdo atpažinimo sistemą, kuri taip pat sulauks žymių patobulinimų. Bus pagerintas balso atpažinimas, komplektuojama geresnė RGB kamera, numatomas platesnio spektro judesių sekimas, tad vienu metu galės žaisti net keturi žaidėjai.

Dar po metų „Microsoft“ ketina pristatyti „Kinect“ išplėstos realybės akinius su Wi-Fi, o vėliau ir su 4G palaikymu. Akiniai veikiausiai bus panašūs į “Google" prieš keletą mėnesių pristatytą koncepciją.

Techninės šio pramogų centro charakteristikos įspūdingos, turint omenyje, kad planuojama kaina kartu su „Kinect 2“ yra tik 299 JAV doleriai. „Xbox 720“ turės keturių arba šešių branduolių ARM arba x86 architektūros procesorių, iš kurių kiekvienas tiksės 2Ghz dažniu ir 4Gb operatyviosios atminties (RAM). Numatoma išlaikyti ir suderinamumą su „Xbox 360“.

„Microsoft“ vizija aiški – apjungti visus namų pramogų prietaisus į „vieną dėžutę“ iki 2015-ųjų. Ši konsolė ir medijų grotuvas viename turės vieningą su visais „Microsoft“ įrenginiais „Windows 8“ operacinę sistemą, tad programuotojams ši platforma bus taip pat palanki. Panašu, kad kompanija „Microsoft“ pritaikydama savo naująją operacinę sistemą kur tik įmanoma, sieks kuo geriau įsitvirtinti įvairiose srityse, pasiūlydama vartotojams puikų suderinamumą tarp visų „Windows 8“ prietaisų.

Ką manote apie šiuos „Microsoft“ ateities planus susijusius su „Xbox 720"? Ar toks įrenginys būtų vertas jūsų dėmesio?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Julius Morkūnas
(1)
(0)
(1)

Komentarai (15)

Susijusios žymos: