„Microsoft“ pristatė „Surface“ – nuosavą planšetinį kompiuterį  (24)

Slaptasis kompanijos „Microsoft” renginys, į kurį jie sukvietė įvairius technikos žurnalistus iš visos Amerikos, pasirodė esąs pirmojo nuosavo kompanijos „tableto”, t. y. planšetinio kompiuterio pristatymas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuvos laiku naktį iš pirmadienio į antradienį Microsoft savo spaudos konferencijoje pristatė naująjį savo planšetinį kompiuterį pavadinimu „Surface”, kuris bus varomas šį rudenį išeisiančia „Windows 8“ operacine sistema. Ilgai lauktas kompanijos kūrinys buvo pristatytas kaip „planšetė, esanti puikus kompiuteris, bei kompiuteris, esantis puiki planšetė”. Bent jau taip teigė „Microsoft” prezidentas Steven Sinofsky, pasakodamas apie naująjį kompanijos produktą. „Surface” planšetė yra 9.3 milimetro storio, turi USB jungtį, o pats planšetės korpusas yra pagamintas iš magnio lydinio. Jis turi 10,6 colio (beveik coliu už iPad didesnį) „Full HD“ raiškos „Gorilla“ stiklu dengtą ekraną, bei sveria mažiau negu 680 gramų. Dar įrenginys turės SD kortelių skaitytuvą, bei kojelę, leidžiantį jį pastatyti jums patogiu kampu. Taipogi kompanijos prezidentas paminėjo ir dvigubas bevielio ryšio antenas, „kurios veiks, nesvarbu, kaip belaikytumėte įrenginį” (kompanijos prezidentas nepabijojo šiek tiek patraukti per dantį garsiosios „iPhone 4“ ryšio problemos). Taip pat demonstracijoje buvo rodomas ir trijų milimetrų storio nesiekiantis magnetinis, į „Apple iPad Smart Cover“ panašus dėklas, kuris išsilanksto į visą QWERTY klaviatūrą, taip dar labiau pakeldamas pačios planšetės funkcionalumą. Klaviatūra nėra fiziniai mygtukai – tai greičiau kilimėlis su nupieštomis raidėmis. Be to, raidės nusispaus pagal kiekvienam mygtukui atiduodamą jėgą, todėl ramiai padėję pirštus ant šios klaviatūros netyčia raidžių nenuspausite. Planšetė bus varoma Windows RT – ARM architektūros įrenginiams skirta Windows 8 versija. Bus išleistos 32 ir 64 gigabaitų talpos versijos, ir nors tiksli kaina nebuvo paminėta, „Microsoft” patikino, kad ji bus konkurencinga kitiems šiuo metu rinkoje esantiems planšetiniams kompiuteriams.

Tačiau „Microsoft“ naujienų tai dienai dar neužteko. Prie „paprastosios“ planšetės versijos kompanija pristatė dar vieną, didesnę, storesnę, bet ir galingesnę „Surface“ versiją, varomą „Windows 8 Pro“. Ja pristatęs viceprezidentas Mike Angiulo joje paminėjo „Full HD“ ekraną, apie 900 gramų svorį, USB 3.0 jungtį, bei galingą naująjį Ivy Bridge procesorių. Ši planšetė turės 64 ir 128 gigabaitų talpos disko versijas, ir taipogi, „Microsoft“ teigimu, kaina bus panaši į rinkoje esančių panašios galios įrenginių, kurių, kol kas pripažinkime, praktiškai nėra.

Tiksli įrenginių pasirodymų rinkoje data kol kas nebuvo paminėta, tačiau tikra tiesa yra tai, jog Windows 8 Pro operacine sistema varoma versija pasirodys trimis mėnesiais vėliau negu Windows RT varoma planšetė, bet greičiausiai JAV pirkėjus pasieks dar iki žiemos švenčių sezono.

Taigi, po šio pristatymo planšetinių kompiuterių rinkoje atsirado dar vienas didelis žaidėjas. Kokios jūsų nuomonės apie naujuosius „Microsoft“ kompanijos produktus? Ar jie bus sėkmingi, ir ar jie sugebės nukonkuruoti kol kas rinkoje dominuojantį „iPad“ bei sparčiai jį besivejančius „Android“ varomus konkurentus?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Paulius Masiliauskas
(0)
(0)
(0)

Komentarai (24)