Sukurtas kuprinėje telpantis radaras (Video)  (0)

JAV bendrovė „SpotterRF“ sukūrė pirmąjį pasaulyje itin kompaktišką asmeninį radarą, skirtą kariams, medžiotojams, jūreiviams, paieškos operacijų dalyviams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis „SpotterRF M600“ pavadintas įrenginys yra į kuprinę telpantis radaras, galintis fiksuoti judančius objektus maždaug vieno kilometro spinduliu, pranešė „Fox News“. Visas radaro įrangos komplektas sveria mažiau nei 10 kilogramų. Į jį įeina du maždaug atverstos knygos dydžio radarai (kiekvienas iš jų apima 90 laipsnių apžvalgos kampą, kartu sudarydami 180 laipsnių skenavimo aprėptį), ryšio tinklo įrenginys, planšetinis kompiuteris su „Android“ operacine sistema, trikojis, kabeliai, maitinimo šaltiniai ir kuprinė.

Skelbiama, kad nešiojamasis radaras neturi judančių dalių, jį galima paruošti naudojimui per 3 minutes. Sujungus keturis radarų komplektus, vietovę galima stebėti 360 laipsnių kampu. Pasak gamintojų, „SpotterRF M600“ veikia bet kokiomis oro sąlygomis ir bet kuriuo paros metu, juo galima žvalgyti maždaug 60 hektarų ploto teritoriją. Planšetinio kompiuterio ekrane pateikiama informacija leidžia laiku aptikti karių tykančias pasalas, stebėti asmenų, transporto priemonių judėjimą. Medžiotojams radaras praneša apie kontroliuojamoje vietovėje esančius laukinius žvėris.

Pranešama, kad „SpotterRF M600“ gali veikti kartu su „Google Earth“ ir specialia kariuomenės poreikiams skirta vietovės žvalgymo priemonių programine įranga, įskaitant „Falconview“ ir „RaptorX“. „SpotterRF M600“ programinė įranga automatiškai aptinka ir sujungia į vieną sistemą kelis „SpotterRF M600“ radarus, kad būtų padidintas apžvalgos kampas. Pasak gamintojų, išmokti naudotis „SpotterRF M600“ galima per 30 minučių. Per apsaugotą WWW sąsają „SpotterRF M600“ galima prijungti prie „Android“ valdomų išmaniųjų telefonų, planšečių ar nešiojamųjų kompiuterių. Greičiau nustatyti radarą padeda skaitmeninis kompasas ir kita interguota įranga, sakoma pranešime.

„SpotterRF M600“ taip pat suderinamas su kitomis stebėjimo sistemomis, naudojančiomis infraraudonųjų spindulių daviklius, žemėje slepiamus sensorius, valdomas vaizdo kameras. Radarą galima naudoti ir kaip savo pozicijų apsaugos priemonę, iš anksto įspėjančią apie prie numatyto perimetro artėjančius žmones. Radaro elektrinė galia tėra vos 10 W, todėl jo autonominio veikimo laikas naudojant baterijų komplektus yra pakankamas kovinėms operacijoms vykdyti.

Šiame vaizdo siužete – „SpotterRF M600“ pristatymas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)