"YouTube" grasina portalams, kurie iš video leidžia ištraukti garso takelį  (5)

Kompanija "Google" pradėjo siuntinėti kai kuriems video apdorojimo paslaugas teikiantiems interneto puslapiams el. laiškus, kuriuose reikalaujama nutraukti (o ateityje - susilaikyti) tokių paslaugų teikimą, kurios leidžia ištraukti garso takelį ir "YouTube" patalpintų vaizdo klipų ir išsaugoti gautą turinį MP3 formate, informuoja portalas "PCWorld".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Interneto puslapyje "Youtube-mp3.org" teigiama, jog "Google", grasindama teisminiais ieškiniais, reikalauja nutraukti tarnybos veiklą. Paieškos giganto nuomone, garso takelių išgavimas iš "YouTube" esančios vaizdinės medžiagos ir konvertavimas į MP3 yra nelegali paslauga, kadangi pažeidžia "Google" tarnybos taikomųjų programinių sąsajų (API) taisykles.

"Youtube-mp3.org" savininkai siūlo "Google" vadovybei susisiekti su jais ir apsvarstyti kilusią problemą, pabrėždami, jog, jų manymu, minėtos tarnybos veikla yra visiškai legali. Bet kokiu atveju, "Google" jau uždraudė minėtojo portalo serveriams susisiekti su "YouTube" tinklapiu.

Laiškai su grasinimais kreiptis į teismą, šaltinių teigimu, išsiųsti ir kitiems analogiškiems servisams. Stebėtojai pabrėžia, jog minėtos "Google" priemonės nulemtos padidėjusio spaudimo iš autorinių teisių savininkų pusės. Tik ar bus efektyvus tokios "Google" priemonės, čia jau kita tema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: