„Calxeda“: jokių problemų naudoti ARM procesorius serveriuose nėra  (0)

x86 ir ARM architektūrų integracija pasiekė naują lygį – kompanija AMD neseniai pranešė, jog 2013 m. pradės integruoti ARM architektūros blokus į savo procesorius. Serverių gamintojai, aišku, tik eksperimentuodami, jau siūlo sprendimus su ARM procesoriais, kurie tam tikrose veiklos sferose leidžia žymiai sumažinti elektros energijos išlaidas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Interneto portalas „PCWorld“, remdamasis kompanijos „Calxeda“ atstovų teiginiais, praneša, jog šis ARM sprendimų gamintojas nemato problemų, kurios neleistų naudoti ARM procesorių serveriuose kartu su x86. Po tam tikro laiko tokia kaimynystė atrodys savaime suprantama, kaip kad dabar matome superkompiuteriuose išvien besidarbuojančias CPU ir GPU mikroschemas, mano kompanijos atstovai. Hibridiniuose serveriuose pagrindinis krūvis teks x86 procesoriams, tuo tarpu ARM „kaimynams“ teks atlikti specifines užduotis, kurios nereikalauja itin didelės galios. Kol kas tokios sistemos tik bandomos, tačiau tikimasi, kad jau 2013 m. panašūs serveriai pasirodys rinkoje, ir jų bus keletas tūkstančių modelių.

Žinoma, ARM procesorių plėtrą labai stabdo suderinamos programinės įrangos trūkumas, be to, ne visi ARM procesoriai palaiko 64 bitų instrukcijas. Savo ruožtu, kompanija Calxeda mano, jog operacinė sistema Linux gana lengvai galėtų padėti „susidraugauti“ ARM ir x86 architektūros procesoriams. Iki šių metų pabaigos kompanijos ARM pristatys ARMv8 architektūrą su „įgimtu“ 64 instrukcijų palaikymu, tuo tarpu masinė tokių sprendimų gamyba prasidės tik 2013 ar net 2014 metais. Taigi iki to laiko vargu, ar galima kalbėti apie platų ARM procesorių naudojimą serverių segmente.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: