„Apple“ siūlo saugoti vartotojų profilius naudojant „skaitmeninio triukšmo“ technologiją  (3)

JAV patentų ir prekės ženklų tarnyba (USPTO) išdavė kompanijai „Apple“ patentą, aprašantį metodus, kaip galima dirbtinai tikslingai užteršti vartotojų elektroninius profilius, siekiant sutrukdyti pašaliniams asmenims rinkti su šiais vartotojais susijusią informaciją, praneša interneto portalas „Digital Trends“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pristatyta kompanijos iš Kupertino metodika skirta apsunkinti interneto vartotojų asmeninės informacijos surinkimą tokioms institucijoms, kaip specialiosios tarnybos, reklamos agentūros, taip pat kibernetiniams nusikaltėliams ir visiems, kas nori neteisėtai arba be asmens sutikimo pasinaudoti privačiais duomenimis.

Patentas numato, jog vietoj to, kad internete būtų bandoma paslėpti savo identifikacinius duomenis, „Apple“ siūlo sukurti daugybę profilių ir vartotojų paskyrų klonų ir sąmoningai nurodytais neteisingais duomenimis. Tokia paslauga būtų teikiama automatiškai, „klonuojant ir dauginant" skaitmeniniu triukšmu papildytas profilių kopijas tiesiog prisijungus prie interneto.

Ekspertai iš „Apple“ mano, jog tai rimtai apsunkins asmeninės informacijos apie vartotojus paiešką automatizuotoms sistemoms (matyt, naujo metodo idėja „Apple“ kilo tuomet, kai „Google“ sugebėjo apeiti naršyklės „Safari“ privatumo nustatymus ir toliau rinko asmeninius vartotojų duomenis). Kada konkrečiai kompanija iš Kupertino ketina panaudoti savo profilių „šiukšlinimo“ technologiją praktikoje, kol kas duomenų nėra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: