„Zeus“ ir „SpyEye“ kūrėjai 2011 m. pavogė mažiausiai $75 mln.  (0)

Tyrimas, kurį atliko kompanijų „McAfee“ ir „Guardian Analytics“ specialistai, parodė, jog viena iš kibernetinių nusikaltėlių grupuočių per praėjusius metus iš bankų sąskaitų pavogė mažiausiai 75 mln. JAV dolerių, praneša naujienų agentūra „Reuters“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teigiama, jog kibernetiniai nusikaltėliai pasinaudojo modifikuotomis „Zeus“ ir „SpyEye“ šeimų kenkėjiškomis programomis, kurios leido apeiti dviejų lygių autentifikacijos sistemą. Aukomis tapo maždaug 60 bankų fizinių asmenų ir verslo klientų.

Tikslinės ir gerai koordinuotos atakos buvo užfiksuotos Europoje, Jungtinėse Valstijose ir Lotynų Amerikoje. Serverių ataskaitų studijos parodė, jog kibernetiniai nusikaltėliai bandė iš viso pavogti apie $78 mln., o didžiausios nelegalios transakcijos dydis sudarė $130 tūkst. Pažymima, jog kai kuriuose pervedimus bankams pavyko susekti ir atšaukti.

Esamų duomenų, gautų analizuojant europinių bankų atakas, ekstrapoliacija leido tyrėjams padaryti išvadą, jog visame pasaulyje iš bankų sąskaitų kibernetiniams nusikaltėliams galėjo pavykti pagrobti iki $2,5 mlrd. Tam, kad būtų surastos potencialios aukos, aktyviai naudojamos phishingo atakos, internetinio sekimo metodai ir pan.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)