Kompanijos „Research In Motion“ padėtis – blogiau nebūna  (16)

Kanadiečių kompanija mobiliųjų telefonų gamintoja „Research In Motion“ (RIM) publikavo 2013 finansinių metų I ketvirčio, pasibaigusio birželio 2 dieną, finansinę ataskaitą, kuri, švelniai tariant, yra negatyvi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išmaniųjų telefonų „BlackBerry“ gamintojas vėl pademonstravo nuostolingą ketvirtį: per tris mėnesius RIM prarado 518 mln $., arba 0,99 $, perskaičiavus vienai akcijai. Palyginimui: prieš metus per tą patį laikotarpį kompanija gavo 695 mln $. pelno, arba 1,33 $ vienai akcijai. Ketvirčio pajamos sumažėjo net 43 % – nuo 4,9 mlrd $. iki 2,8 mlrd $. Bendroje pajamų dalyje mobiliems įrenginiams teko 59 %, atitinkamoms, su tuo susijusioms paslaugoms – 36 %, programinės įrangos pardavimams – 5 %. Per praėjusį ketvirtį RIM rinkai patiekė maždaug 7,8 mln. vienetų išmaniųjų telefonų „BlackBerry“ ir maždaug 260 tūkst. planšetinių kompiuterių „BlackBerry PlayBook“. Prieš metus šie skaičiai atitinkamai sudarė 13,2 mln. ir 500 tūkst. vienetų.

RIM, sparčiai netenkanti savo rinkos dalies išmaniųjų telefonų rinkoje, jau pranešė, kad atleidžia 5000 darbuotojų, o tai sudaro 30 % visų darbuotojų etatų. Kompanija priversta vėl atidėti naujos kartos įrenginio „BlackBerry“ 10 debiutą: dabar kaip orientyras nurodomas 2013 metų I ketvirtis. Anksčiau buvo manoma, jog naujieji telefonai pasirodys šių metų rugsėjį.

Po kompanijos finansinės ataskaitos publikacijos RIM akcijos nukrito 14 % – iki 7,86 $, o tai yra mažiausia kaina per paskutinius devynerius metus. Dabar RIM rinkos vertė sudaro 4,12 mlrd $, nors savo laiku šis rodiklis sudarė žymiai daugiau – 84 mlrd $.

Įdomu, ar šiuo metu Lietuvoje ypač intensyviai reklamuojami „BlackBerry“ telefonai nėra tik bandymas kuo greičiau išparduoti mobilius įrenginius tos kompanijos, kuri greitu metu gali atlikti „gulbės giesmę“? Žinoma, tai tik spėjimas, o kaip bus iš tiesų, parodys artimiausias laikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (16)

Susijusios žymos: