„Google Nexus Q“ – pirmasis pasaulyje socialinis daugialypės terpės grotuvas (Video)  (1)

Praktiškai nebuvo abejojančių, kad šiais metais vykstančioje „Google I/O 2012“ konferencijoje bus pristatytas šio paieškos giganto asmeninis planšetinis kompiuteris bei atnaujinta „Android“ operacinės sistemos versija „Jelly Bean“. Ir jie nesuklydo, tačiau „Google“ paruošė ir daugiau staigmenų. Viena iš jų, tai „Google Nexus Q“ – pirmasis pasaulyje socialinis daugialypės terpės grotuvas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis naujas „Google“ aksesuaras turėtų tapti ne tik puikia namų interjero detale, tačiau tuo pačiu ir dar labiau padidinti bendrovės paslaugų integraciją tarp esamų „Android“ išmaniųjų telefonų bei planšetinių kompiuterių. Kitaip sakant „Nexus Q“ yra debesų kompiuterijos principu veikianti namų tarnyba, suteikianti galimybę vartotojams „Google Play“ bei „Youtube“ saugomą turinį tiesiog peržiūrėti per kitus namuose esančius elektroninius prietaisus. Bene įdomiausia „Google Nexus Q“ funkcija – savo sukauptu „Google Play“ ar „Youtube“ turiniu gali pasidalinti kiekvienas „Android“ išmaniojo telefono ar planšetinio kompiuterio savininkas esantis netoliese šio daugialypės terpės grotuvo. Būtent dėl šios priežasties „Nexus Q“ galima vadinti socialiniu daugialypės terpės grotuvu, kadangi, pavyzdžiui, muzikos grojaraščius gali kontroliuoti bei papildyti kiekvienas vartotojas tiesiogiai prisijungęs prie šio įrenginio.

Siekiant užtikrinti „Google Nexus Q“ funkcionalumą, šis prietaisas turės integruotas analogines, optines garso bei micro HDMI, micro USB, Ethernet jungtis. Be to, šis debesų kompiuterijos pagrindu veikiantis įrenginys taip pat suderinamas su 802.11a/b/g/n WiFi, Bluetooth, ir NFC ryšio standartais, o įdomiausia – turi „Galaxy Nexus“ išmaniajame telefone naudojamą „Texas Instruments OMAP 4460“ lustą bei 1 GB operatyviosios ir 16 GB vidinės atminties.

Vis dėlto, mažiausiai intriguojantis šio produkto aspektas – kaina. „Google Nexus Q“ kainuos 299 JAV dolerius, o prekyba bus pradėta jau šių metų liepos viduryje, tačiau išankstiniai užsakymai priimami jau ir dabar „Google Play“ internetinėje parduotuvėje. Deja, bet jau bent kol kas Lietuvoje išankstinė prekyba yra neprieinama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Jonas Bunevičius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: