Kodėl „Windows 8“ neteko mygtuko „Start“?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

dzo 2012-07-02 12:49
nejaugi tieks inzinieriams vietos ekrane pritruko kad 1 knopke nebetilpo.... gali dar ir laikrodi isimt, vistiek siais laikais visi laikrodzius arba telefonus turi nors as vistiek klavos spacialu klavisa naudoju tam...
Christmas_fun 2012-07-02 12:52
Pagal save galiu pasakyti, kad nenaudoju niekad start, ta prasme atsidaręs jį vistiek vedu į searchą ko man reikia, tad kokių velnių tas startas, kai užtenka tokio pat principo search funkcijos.
strielcius 2012-07-02 13:00
Na jei taip, tai bent galėjo valdymo skyde padaryti opciją, kad ta mygtuką įjungti/išjungti..
N3etoM 2012-07-02 13:06
Einama link to, kad bandoma visiškai atsisakyti desktop versijos ir bandau spėti, kad ateities Windows versijose (win9 ar win10) liks tik Metro UI, kuri bus tiek ištobulinta, kad atstos pilnai desktop versija.
rwc 2012-07-02 13:07
Užtat kiekviename Notepade bus ribonas su "Home" per pusę ekrano. Dėl manęs, tai gali apskritai nelikti nei taskbarų, nei titlebarų - svarbiausia, kad WinR ir AltTab veiktų. Ir šiaip jau, MS dizaineriai nugrybavo pašalindami Quick Launch toolbarą. Tas langų "pininimas" nei patogus, nei apskritai veikia. naudinga nauja funkcija - tai iš lango mygtuko kontekstinio meniu paleisti programos kopiją. Bet ir ji "kreiva" - kodėl atsidaro "švari" būsena, o ne esamos kopija?
Rukis 2012-07-02 13:26
Win 8, kaip ir priklauso, bus paskutinis mėšlas. Tai eksperimentinė windows korporacijos operacinė sistema. Tik nudegę nagus dėl nepavykusių inovacijų jie sutvarkytą ir pataisytą Win 8 išleis kaip Win 9. Jūs dar paminėsit mano žodžius.
GTRooTube 2012-07-02 13:49
Kažkodėl man atrodo, kad nieko gero iš tų Win8 nebus, bus kaip su Vista.
g3n1us 2012-07-02 14:21
Pritariu, kad win 8 nepasiteisins ir spėju, kad jos ateitis bus liūdnesnė už vista, o pasekmės didžiausios MS istorijoje.
Cigaras 2012-07-02 14:33
Pasiteisins. Pašalino start mygtuką ne dėl to "kad vartojimas sumažėjo". Šiaip aš pasidariau išvadas ir artimiausiu metu pereisiu į Apple pusę. Anie savotiškai patogesni.
unytas 2012-07-02 15:32
gal gerau buvo kai bilas valde korpuracia
vytaslll 2012-07-02 15:32
Kažkoks įdomus tas jų sprendimas... Juk senesnėse versijose tas start mygtukas atidarydavo tik paprastą lentelę su keliais shortcut'ais į programas, todėl nelabai kas jį ir naudojo.. Bet juk naujojoje Windows 8 - Start mygtukas atidarytų ne paprastą lentelę, o pagrindinį Metro "langą" kuris ir yra visas Windows 8 pagrindas... Dabar jo pašalinimas (kaip ir galima pasižiūrėt youtube) suklaidina daug naujų vartotojų, kurie pasileidę Desktop iš naujojo Metro Start nebežino kaip į jį sugrįžt...
g3n1us 2012-07-02 15:58
Pažystu du žmones kurie lygiai kaip ir tu padarė panašias išvadas ir galvoja pereiti prie Apple, nes MS perspektyvos vis labiau miglotos, o Apple jau pilnai apsirūpino softu, OS daug geriau optimizuota ir nebūtina pirkti pačio galingiausio kompo, nes daugumai vartotojų užtenka silpniausio kompiuterio 5 metams į priekį, per tą laikotarpį įsidedi daugiau ram ir pasikeiti HDD į SSD ir viskas, todėl nelabai kažką sutaupai pirkdamas PC kompiuterius, kurių OS reikalauja daug geležies, kai tuo tarpu apple kokybė kur kas geresnė. Softas patikrinamas apple ir turi atitikti jų kokybės standartus. Plius žiūrint į ateitį, tai iPad ir Apple TV daug geriau optimizuoti, suderinti tarpusavyje ir pritaikyti pasaulinei rinkai, kas prideda gan didelį pasitenkinimo lygį naudojant, bet ne visi įstengia sumokėti 3,5k Lt už kompiuterį, todėl MS dar gyvuos ilgai, nes Linux neįstengia pasivyti komercinių OS, bet windows 8 suteiks puikius šansus tiek applui, tiek Linux OS. Bijočiau bandyti spėlioti ateities veiksmo planus, bet manau, kad ateinantys pora metų mus nustebins su neįtikėtinai posūkiais ne vieną kartą, nes niekad nebuvo viskas taip trapu, kaip dabar. Belieka laukti aršių konkurencinių karų, kuriems pradžią paklojo iOS ir windows 8 su Android. Šiandieninę rinką galėčiau apibūdinti kaip rinkų persipynusį chaosą.
MarkX 2012-07-02 17:23
Tu bent suvoki ką rašai? OS geriau optimizuota, todėl nebūtina pirkti pačio geriausio PC, tačiau čia pat parašai, kad ne visi įstengia sumokėti 3.5k? Apple leidžia atnaujinimus (už kuriuos kartais tenka ir susimokėti), ko pasekoje mažai naudos iš to tavo 5 metų senumo mac'o. Iš teksto matosi, kad nesuvoki jog PC yra visi asmeniniai kompiuteriai įskaitant ir apple Mac'us. Jei turi omenyje kompiuterius su windows operacine sistema, tai jie toli gražu nereikalauja kažkokios ypatingos geležies, kaip kad mac'ai.
Foxman 2012-07-02 17:49
True that. Kol Apple neleis naudot jos OS kitiems PC gamintojams, tol nieko čia nereikia lygint. O dabar turi 2-3 overpriced PC ir sėdi laimingi. O i temą - kaip suprantu Windows bando padaryt "all in one" (labiau tiktų - "one in all") OS (planšetėm, PC, telefonams). Tai keičia viską, kad tai būtų patogu naudot visuose įrenginiuose.
Simplicity 2012-07-02 18:08
rwc, neverk — turėsi priprast Mes, žemės kirmėlės, galim padaryt tik vieną dalyką — susitaikyt ir prisitaikyt, arba perbėgt prie kitų OS. Man METRO ne toks ir baisus, nes viską ko man reikia per explorer'į galiu lengvai rast. Na, o juzeriui turi pakakti ir METRO. Vis tiek retas kuris naudojasi kuo nors daugiau, nei WORD, IE, FIREFOX, VLC, MEDIA PLAYER ar WINAMP ir pora žaidimų. Prisisegsit nuorodas prie METRO ir į EXPLORERį nosies nekišit Pabaigai Nesitikėkit, kad Apple leis savo OS sriegti ne į Apple kompiuterius. Leidę tai daryt patys išsikastų sau duobę ir galėtų skelbti bankrotą, nes iškart būtų prištampuota pigesnių obuolių ir nebebūtų jokio „ekskliuzyvo“. Kam pirkti baltą ir gražų su prakąstu obuoliu, jei galima paimti baltą ir gražų su užrašu ASUS, DELL ar ACER, bet 2-3 kartus pigiau? Sena obuolio geležis ne visada geba susidoroti su naujausiomis Mac OS versijomis, o pats obuolys rekomenduoja į kompiuterį diegti tą Mac OS versiją, su kuria buvo išleistas kompiuteris.
Cigaras 2012-07-02 18:40
Už kiekvieną naują versiją Apple reikia mokėti. Kaip ir už Windows. Bet ir crack'ai šiaip būna... Žiūrint iš kitos perspektyvos... Tai Amazon (Kindle) perėjo prie "įrankį parduodu už savikainą, o pelnausi tik iš paslaugų jam parduodamų" politikos, Google irgi perėjo (Nexus 7), pereis ir Apple su Microsoft artimiausiais metais. Tad kompiuterių kainos tik kris.
g3n1us 2012-07-02 18:59
Prašyčiau šiek tiek pagarbos. Sakydamas PC turėjau galvoje visus kompiuterius išskyrus apple, turėjai pastebėti, kad kai kalbu apie apple kompiuterius, tai taip ir rašau - apple kompai ir niekur nesakiau, kad apple kompai yra ne PC. Dėl atnaujinimų nereikia išsigalvoti nesamonių. Be viso to nauja os x kainuos tik 20$, o windows 8? 200$? Dėl geležies, tai aš nevartojau žodžio ypatinga, o sakiau daug. Manau nėra čia dėl ko ginčytis, nes jau dauguma žino, kad apple kompai yra geriausias pavyzdys visiems, kaip turi veikti geležis ir softas kartu.
g3n1us 2012-07-02 19:17
Nenorėčiau sutikti. Apple ir Microsoft nepereis galbūt net niekada. Nereikia maišyti Google su jais. Pirmiausia, tai google pelnosi iš reklamos ir populiarina savo produktus, kaip YouTube, google search, maps, gmail ir t.t. Pas google yra daug nemokamų produktų, bet jų kokybė neretai yra nemokamo lygio, tai reiškia, kad retas kuris sutiktų mokėti už teikiamas paslaugas. Galų gale, smartfonų gamintojai turi susimokėti už Android papildomas galimybes (bent jau prieš metus tikrai turėjo). Amazono planšetė yra nepilnavertė, nes smarkiai apkarpytas Android. Jų targetas elektroninės knygos, muzikos pardavimai ir t.t. Googlui apsimoko pardavinėti už savikainą, nes applui nusispjaut jų tie produktai. Žemėlapius išmetė už borto, kinijoj naudoja baidu paiešką.. Todėl google bandys "paimti" kuo daugiau vartotojų, kol dar visų nepaėmė iPad. Todėl nelabai norėčiau tikėti, kad MS ar APPLE pereis prie google strategijos, nes jų pelno šaltiniai yra visiškai kitokie. Žinoma apple galėtų kažką panašaus padaryti, nes turi iTunes, gerą ir pelningą app store ir t.t. Bet nelabai jiems apsimoko kol kas, nes vis dar vienu žingsniu lenkia konkurentus.
MarkX 2012-07-02 20:00
Gerbiamasis pone Geniau, prašau neklaidinti žmonių su savo postringavimais.
Creatium 2012-07-02 22:15
Va čia tai metų komentaras. Argumentai neginčijami, p. MarkX g3n1us šiuo klausimu šneka labai protingai. Nereikia lyginti kompanijos, kuri atiduoda viską nemokamai, o pelnosi iš reklamos ir kompanijos, kuri pelnosi iš visko apmokestinimo. Nes einant tokiais lyginimais galime labai greitai prieiti išvadą, kad kadangi laikraštis "15 min." dalina nemokamai, tai visi kiti laikraščiai paseks tuo pačiu pavyzdžiu. Taip nebus, nebent kažkas labai smarkiai pasikeis vartotojų įpročiuose. Kas dėl "į temą", tai aš irgi nelabai suprantu Microsoft. Nors tarkim kalbama, kad ir Apple eina link savo turimų OS sujungimo: OS X susijungs su iOS. Microsoft matyt pirmi bando tai padaryt. Na tik klausimas kaip tai pavyks įgyvendinti. Beje, dėl mygtuko konkrečiai, tai nesąmonė kažkokia. Galėjo bent patį mygtuką palikti, kad ir su tuo Metro. Na paspaudei ir esi permetamas į Metro. Kame bėda? Pačiose pradinėse Win8 versijose būtent taip ir buvo padaryta. Tai dar buvo visai nieko (apart Metro, kuri man nepatinka). Jau įsivaizduoju kaip koks naujas Windows 8 vartotojas mėgins susirasti kokią nors programą ar funkciją, kurios pavadinimo nelabai žino. Jaučiu bus daug savižudybių