„Nokia“ vadovas gailisi dėl pastarųjų kompanijos sprendimų  (21)

Kanadiečių „Research In Motion“ (RIM) – ne vienintelė kompanija, šiuo metu turinti didžiulių problemų mobiliųjų telefonų rinkoje. Tuo gali „pasigirti“ ir suomių „Nokia“, birželio mėnesį išplatinusi pranešimą spaudai apie 2013 metais gresiantį etatų mažinimo vajų, kurio metu darbo neteks 10 tūkst. žmonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Analitikų kompanijos „Asymco“ įkūrėjo Horace Dediu teigimu, kompanijos „Nokia“ generalinis direktorius Stephen Elop jau gailisi dėl kai kurių neseniai priimtų sprendimų.

Horace Dediu cituoja „Nokia“ vadovo žodžius, kurie pasirodė viename iš suomių leidinių: „Per paskutinius pusantrų metų buvo tokių situacijų, kurių metu mes galėjome kai ką padaryti kitaip, jei būtume žinoję, jog viskas keisis taip sparčiai. Netgi per sparčiai, nei kas nors galėjo prognozuoti.“

„Vienu iš pavyzdžių galėtų tapti staigus „Android“ įrenginių kainų mažėjimas tokiose rinkose, kaip Kinija. Tai įvyko taip greitai, jog Nokia padėtis trumpalaikėje perspektyvoje tapo daug sudėtingesnė, tačiau mes ir toliau tobuliname savo strategiją. Situacija dabar sunki, ir kiekvieną kartą ateitį vis sunkiau atspėti“, – pridūrė suomių kompanijos vadovas.

„Asymco“ įkūrėjas Horace Dediu taip pat mano, jog „Microsoft“ greitu metu gali „įlieti“ į „Nokia“ didelių piniginių investicijų, mainais už tam tikrą akcijų dalį, kaip tai buvo galima stebėti tokių kompanijų, kaip „Apple“, „Barnes&Noble“ ir „Facebook“ atveju. „Microsoft taip darė ne todėl, jog ketino „praryti“ šias kompanijas, o siekdama, kad jos išgyventų ir klestėtų. Daromas žingsnis yra tarsi signalas visai rinkai, partneriams ir kūrėjams“, – pridūrė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (21)

Susijusios žymos: