"Adobe": "Android 4.1 Jelly Bean" jokio "Flash" nebus  (5)

Mobilieji įrenginiai, kurie veiks operacinės sistemos "Android 4.1 Jelly Bean" pagrindu, nepalaikys "Flash" technologijos, o tai patvirtina neseniai oficialiame "Adobe" tinklaraštyje atsiradęs pranešimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aišku, toks kompanijos sprendimas netapo didele sensacija, kadangi dar 2011 metų rudenį "Adobe Systems" pareiškė, jog po truputį atsisakys tolimesnio mobiliosios "Flash" versijos vystymo ir susikoncentruos ties asmeniniams kompiuteriams skirtos technologijos varianto.

Taigi vartotojai, kurie įsigys išmaniuosius telefonus ir planšetinius kompiuterius su įdiegta operacine sistema "Android 4.1 Jelly Bean", arba atsinaujinę iki šios "Android" versijos, negalės tikėtis "Flash" palaikymo (bent jau tai teisinga oficialių "Adobe" produktų atveju). Tokiu būdu, anot kai kurių ekspertų, "Android" praras abejotiną pranašumą, kuris skyrė šią operacinę sistemą nuo, tarkim, "Apple iOS" ir jų pagrindu veikiančių įrenginių.

Kartu pranešama, jog nuo 2012 m. rugpjūčio 15 d. "Adobe Flash" nebus galima parsisiųsti iš "Google Play", nors tie vartotojai, kurie iki to laiko naudosis minėta technologija, ir toliau gaus kartas nuo karto pasirodysiančius atnaujinimus. Kaip smarkiai dėl tokio "Adobe" sprendimo nukentės mobiliųjų įrenginių su "OS Android" vartotojai, kol kas klausimas yra atviras: vieni į tai neatkreips visiškai jokio dėmesio, tuo tarpu tiems, kuriems "Flash" yra (ir bus ateityje) reikalingas, greičiausiai suras alternatyvių sprendimų.

Ką apie tai mano mūsų skaitytojai, kurie naudojasi mobiliais įrenginiais su "Google" operacine sistema?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: