"Firefox Mobile OS" – naujas žaidėjas mobiliųjų OS rinkoje (Video)  (1)

"Mozilla" bendruomenės projektas "Boot To Gecko" (B2G) gana logiškai pavirto į kažką didesnio – mobiliesiems įrenginiams skirtą operacinę sistemą "Firefox Mobile OS". Tuo savo oficialiame tinklaraštyje paskubėjo pasidžiaugti "Mozilla" atstovai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naršyklinė sistema sukurta HTML5, "JavaScript" ir CSS3 pagrindu. Minėtas instrumentų rinkinys leidžia kūrėjams padaryti viską, kas reikalinga – nuo valdiklių, skirtų tekstiniams pranešimams ir balso skambučių iki žaidimų bei „debesų“ kompiuterijos pagrindu veikiančių aplikacijų. Savo mobiliąją programinę platformą "Mozilla" vadina nauju evoliuciniu žingsniu, plėtojant internetines technologijas, o taip pat nauju laisvės lygmeniu programuotojams bei būsimiems mobiliųjų įrenginių su "Firefox Mobile OS" savininkams.

Gaminti išmaniuosius telefonus su nauja "Mozilla" operacine sistema jau pareiškė norą tokios kompanijos, kaip "Alcatel" ir ZTE. Aparatinės platformos pagrindu pasirinkta "Qualcomm Snapdragon" įterptinė (SoC) sistema su ARM architektūra. Pirmieji mobilieji įrenginiai, kurie turės prekės ženklą "Vivo", debiutuos 2013 metais Brazilijoje, o vėliau pasieks Vokietijos, Italijos, Jungtinių Arabų Emyratų, Norvegijos ir JAV rinkas. Atitinkami susitarimai jau pasirašyti su mobiliojo ryšio operatoriais "Telefónica", "Deutsche Telekom", "Telecom Italia", "Etisalat", "Smart", "Sprint" ir "Telenor".


"Firefox Mobile OS" pirmtako "Boot To Gecko" pristatymas

Aišku, kai kurie rinkos ekspertai jau dabar abejoja naujos operacinės sistemos "Firefox Mobile OS" sėkme, kadangi ji nieko revoliucinio galutiniam vartotojui negali pasiūlyti, juo labiau, kad ir programinės įrangos dar teks gerokai palaukti, skirtingai nei konkurentų atveju, kur beveik viskas yra jau sukurta ir belieka tik naudotis. Antra vertus, visgi "Firefox" turi nemažai savo prekės ženklo gerbėjų. Ir jei pavyks  susitarti su gamintojais, o įvairaus pobūdžio aplikacijos nevers vartotojų laukti, galbūt tikrai turėsime neblogą alternatyvą dabartinėms mobilioms OS.

O ką mano mūsų skaitytojai? Ar turi ateitį "Mozilla" operacinė sistema?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: