„Sony“ įsigijo „debesų” žaidimų tarnybą „Gaikai“  (0)

Japonų korporacija „Sony“ pranešė, jog už 380 mln. $ įsigyja internetinę žaidimų platinimo tarnybą „Gaikai“. Pasinaudojusi jos technologijomis ir patirtimi, „Sony“ planuoja sukurti savo firminę kompiuteriniams žaidimams skirtą „debesų“ tarnybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaraisiais metais „debesų“ kompiuterijos paslaugos vis dažniau naudojamos žaidimų industrijoje, kadangi jos leidžia žaidimus įdiegti serveriuose ir transliuoti juos į vartotojų įrenginius – asmeninius kompiuterius arba mobilius įrenginius, tokius kaip planšetės ir išmanieji telefonai.

Kadangi toks scenarijus puikiai telpa į „Sony“ ateities vizijos rėmus, „Gaikai“ įsigijimas atrodo gana logiškas žingsnis, judant užsibrėžta kryptimi. Pasinaudodama nauju pirkiniu, kompanija ketina “pasiūlyti naują debesų tarnybą, kuri atsistos į vieną eilę su esamais „Sony“ produktais, suteiks vartotojams prieigą prie inovatyvių ir patogių interaktyvių pramoginių sistemų“, teigiama oficialiame kompanijos pranešime. Kol kas nėra aišku, ar prieiga prie naujosios tarnybos apsiribos vien „Sony“ aparatinėmis platformomis (konsolės „PlayStation“, planšetiniai kompiuteriai, išmanieji telefonai ir televizoriai), ar galbūt kompanija turi plačiau siekiančių planų.

Akivaizdu, jog „Sony“ turi kelis pagrindinius kelius, kaip gauti naudos iš „Gaikai“ technologijų. Pirma – tai išleisti naujos kartos žaidimų konsolę „PlayStation 4“ be fizinio duomenų kaupiklio, o tai turėtų gana smarkiai sumažinti tokio įrenginio savikainą. Antras kelias – online transliavimo galimybė leis žaisti žaidimus, kurie bus nesuderinami tarp įvairių kartų žaidimų sistemų, o kartu dar atsiras galimybė peržiūrėti vaizdinę medžiagą HD formatu tuose įrenginiuose, kuriuose bus įdiegta atitinkama „Gaikai“ programa.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: