Į kovą su malūnais Lietuvoje įsijungia dar daugiau žmonių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2012-07-07 10:56
Baiminasi, kad navaro negaus ir jie.
Foxman 2012-07-07 10:58
Jei verksim dėl atominės ir dėl vėjo jėgainių tai išvis nieko neturėsim...
Tomaz 2012-07-07 11:19
nesuprantu apie kokia dar zala sveikatai jie kalba , tai tegul ismeta televizoriu is namu nes jis tai tikrai kenkia sveikatai , o jegaines tai cia neprieko , o man tos jegaines gana ydomiai atrodo , nemanau kad jos darko krastovaizdy
Creatium 2012-07-07 11:30
Nestatom atominės jie sako... Vystomi atsinaujinančią energetiką jie sako... Apstatykime Lietuvą vėjo jėgainėmis jie sako... Apklokime saulės jėgainėmis jie sako... Pristatykime biokuro jėgainių ir šiukšlių deginimo jėgainių jie sako... Statė (ar norėjo bet nebestatė, neprisimenu) šiukšlių deginimo jėgainę prie Klaipėdos, tai visi sukilo belenkaip. Vilniuje jau irgi tokių kalbų atsiranda. Bendrai, tai gal ir gerai, kad vyksta tokia staigi emigracija. Bus mažiau problemų, ištuštėjus kaimui, statyti visokias jėgaines.
Krad 2012-07-07 11:34
Na kaimas (senimas) neemigruoja - jie po truputi sistemingai mirÅ¡ta. Bet iki Å¡io proceso pabaigos dar teks palÅ«kÄ—ti... Vaistais varomi kaimieÄ
immortallt 2012-07-07 11:37
Siuksliu deginimo imone Klaipedoje bus atidaryta pagal plana 2013m vasario menesi berods. Viskas yra su ja gerai ir atitinka visas normas. Suomijoje tokia pati, tik perpus mazesnes galios (nebera siuksliu zaliavos) statoma. Labai panasiu jau ne viena stovi. O parasus pries siuksliu deginimo imone rinko rusai. Visos formos buvo ir rusu kalba, dominavo rusakalbiu vardai/pavardes.
Creatium 2012-07-07 12:35
A, tai smagu, kad vis gi bus atidaryta Tame ir esmė, kad kitose šalyse daugiau negu krūva pavyzdžių apie sėkmingą atsinaujinančios energijos šaltinių veiklą (ypač įvairias katilines).. Bet va paaiškink kaimiečiui. O argumentai, kad va, švedai pastatys pas mus katilinę ir veš čia deginti šiukšles tai labiau negu juokingi Kaip immortallt pats paminėjai, Švedijoje jau trūksta šiukšlių (jie jas veža iš aplinkinių šalių miestelių), tai apie vežimą pas mus pamiršt galime tik pasvajot.. Neatiduos jie taip lengvai tokios paklausios žaliavos
Belzebubas 2012-07-07 12:39
Kas yra pabuvojęs vakaru Europoje supranta kokie beprasmiai yra jų argumentai. Kad ir Pietų Vokietyja, gražiausios kalvos, kalneliai, nuostabūs spygliuočių miškai, o ant kiekvienos kalvelės po Vėjo malūną. Ir niekas nesiskundžia. Priešingai, jie netgi atrodo kaip modernios valstybės atributas. Žinoma nesu tikras kokia situacija Lietuvoje, galbūt žmonės nepatenkinti jėgainių parkais, kur malūnai būtų vienas prie kito ir užimtų jau nemažą plota. Bet priešingu atveju vėl iškiltų problema, jei nerandama vienos vietos jėgainių parkui, tai kaip visas jėgaines išbarstyti po visą regioną, be kvailių priešiškumo.
mobilunkas 2012-07-07 18:57
tokiais atvejais turetu but priestaraujantiems isjungiama elektra, iki persigalvojimo. jei priestarauji kad kiti turetu elektra tai ir pats neturek
Pumper 2012-07-07 19:12
Ot juokdariai. Garantuoju, kad tie patys ir atominės nenori. Tegu kraustos į Š.Korėją ir gyvena sau akmens amžiuj.
rimasD 2012-07-07 20:52
Neabejoju, kad tarp gyventojų vaikšto agentai, kurie įrodinėja, kokios žalingos yra vėjo elektrinės. Žiūrim, kam naudinga, kad Lietuva būtų priklausoma nuo dujų, pirktų elektros energiją. Vienintelis įtariamasis- Rusija. Taip pat jai nenaudinga, kad Lietuva statytusi AE, nes bus neapkrautos Kaliningrado, bei Baltarusijos AE. Savo laiku Lietuvos žalieji padarė meškos paslaugą Lietuvai, atsisakydami Ignalinos AE 3-jo bloko, kuris dar dabar dirbtų, bei 4 Kruonio HAE agregatų.
Arns 2012-07-07 23:58
mažiau sąmokslo teorijų, daug greičiau viską lemia lietuviška patirtis, kad pastatys, paskui važinės ir išvažinės keliukus, dėl gedimų kaltins gyventojus, nesistengs operatyviai taisyti, viršys įprastus standartus triukšmas. Priedo neįprastas akiai kraštovaizdis, urbanizacija, dėl kurios neabejotinai neišaugs sklypo vertė, taip pat iš kaimynystės jokios, net ir tos pačios pigesnės elektros. Kas dėl IAE-3 bloko, tai jis garantuotai būtu tokio paties tipo, tad kaip šituos modernizavom ir uždarėm, neišnaudoję resurso, taip ir su tuo. Kruonis tai greičiau ne elektrinė, o priedas prie AE, nes užpumpavimas ryja elektrą, kuri atsiranda iš atominės naktį, kada jos poreikis itin sumažėja. To pasekoje mums vis vien iš kažkur reiktu tos elektros ir dar didesnio kiekio.
sigun 2012-07-08 00:43
Iš kaimo bėga tik žemo išsilavinimo juodadarbiai. Protingi naudojasi ES paramomis ir gyvena žymiai geriau nei miestiečiai.
rimasD 2012-07-08 00:59
Arns rašo: mažiau sąmokslo teorijų, daug greičiau viską lemia lietuviška patirtis, kad pastatys, paskui važinės ir išvažinės keliukus, dėl gedimų kaltins gyventojus, nesistengs operatyviai taisyti, viršys įprastus standartus triukšmas. Priedo neįprastas akiai kraštovaizdis, urbanizacija, dėl kurios neabejotinai neišaugs sklypo vertė, taip pat iš kaimynystės jokios, net ir tos pačios pigesnės elektros. Aš manau, kad nė viename sklype nebus pastatytas nė vienas agregatas, arba sklypas bus išpirktas, arba agregatas bus privatus. Reiškia Lietuviai valstiečiai, išsiilgę bekraštės lygumos. gadins generatorius, o paskui pyks, kad neatvažiuoja jų taisyti? IAE ir pirmas ir antras blokas, padidinus jų saugumą išdirbo visą garantinį laiką, kurį būtų išdirbęs ir 3-sis. O kruonio HAE, taip ,jis yra akumuliatorius, kuris per naktį sukaupia perteklinę AE energiją, ir ryte, kai įsijungia visi vartotojai, ją atiduoda.
immortallt 2012-07-08 10:10
Tik nereikia nusikalbeti.
Arns 2012-07-08 11:20
Kai pritrūksti argumentų, metas pradėti trolinti? Rimtai, jei ką ne taip aiškinu, tai prašom atsakyti plačiau kas ir kaip tau atrodo. Tada iš diskusijos bent jau bus naudos, o ne vienos tiesos įrodinėjimas.
immortallt 2012-07-08 11:28
Arns, jau pasimokiau, kad ir kiek logiskus argumentus trauki, kad ir kiek rimtu straipsniu istrauki, vis tiek visiems dzin. Keliai yra padaromi is karto, o ne isvazinejami. O operatyviai taisyti apsimoka tik jiems patiems, jei nesusitaisys - negamins elektros. Negamins elektros - negaus pinigu. O prie ko cia gyventojai ? Siulai, kad jie akmenys uzsvies 100m i virsu ? Kai kiek zinau dar ir video kameros sumontuojamos vejo jegainese, kad nuotoliniu budu butu galima stebet veikima. Triuksmas nurodomas ne Lietuvos gamintoju, tad cia is vis nezinau prie ko. O siaip kiek zinau Kauno Hidroelektrine irgi turejo tureti dar bent viena turbina, ir jinai butu neleidus toki dideli plota apsemti, bet zalieji protestavo.
Hmz 2012-07-08 12:51
Vėjo malūnas ant kalvelės toli gražu ne tas pat, kas vėjo jėgainių parkas už pusės km nuo namų.
loggo 2012-07-08 15:46
O kaip šlykštu klausyti tų "ekspertų" gyventojų, kurie jaudinasi dėl 'infragarso'. Kokį garsą jos ten skleidžia? Kiek teko matyt, kiek teko būti šalia tų jėgainių, tai absoliučiai jokio garso. Tiesiog bjauru, kai protiškai atsilikę individai tokiais pseudo-argumentais pažangą stabdo.
Hmz 2012-07-08 18:27
Ką ten sakei apie protiškai atsilikusiųjų pseudoargumentus?