„Google“ uždaro penkis projektus, tarp jų – „iGoogle“ ir „Google Video“  (3)

Korporacija „Google“ oficialiai paskelbė nutraukianti penkių savo produktų plėtojimą. Nuo praeitų metų rudens bendrovė uždarė ar apjungė daugiau nei 30 skirtingų projektų, rašoma oficialiame kompanijos tinklaraštyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdo įrašų talpinimo tarnyba „Google Video“ bus išjungta rugpjūčio 20 d. Iki šios dienos visi esami tarnybos vartotojai turėtų atsisiųsti savo patalpintą turinį arba tiesiog migruoti į „YouTube“. Būtent į šią svetainę bus perkelti visi „Google Video“ esantys vaizdo įrašai, kurių įkėlimas buvo išjungtas dar prieš daugiau nei dvejus metus.

Bendrovė 2013-ųjų lapkričio mėnesį taip pat uždarys ir „iGoogle“ paslaugą – suasmenintą pradžios puslapio (angl. homepage) funkciją atliekančią svetainę, kurioje vartotojai vienoje vietoje gali matyti visą juos dominančią, atskiruose valdikliuose (angl. widgets) pateikiamą informaciją.

Tarp kitų paslaugų, kurių neliks artimiausiu metu, yra „Symbian“ išmaniesiems telefonams skirta interneto paieškos programėlė „Symbian Search App“, taip pat „Google Mini“ paieškos įrankis, skirtas verslo bendrovių vidiniams tinklams ar puslapiams, bei „Google Talk Chatback“ svetainėms skirtas valdiklis.

Visi iki šiol uždaryti ar planuojami uždaryti „Google“ projektai ne tik yra pasenę ir nereikalingi, tačiau ir nesudaro šios korporacijos verslo pagrindo. Jų uždarymai prasidėjo tada, kai bendrovės generaliniu direktoriumi tapo vienas jos įkūrėjų Larry‘is Page‘as, pastebi tinklaraštis TechCrunch.com.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: