Saulės energija varomas lėktuvas grįžo iš Maroko į Ispaniją  (2)

Saulės energija varomas lėktuvas, atlikęs pirmąjį šios klasės orlaivių tarpžemyninį skrydį, šeštadienį vėl parskrido į Ispaniją, pranešė organizatoriai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

54 metų šveicaras nuotykių ieškotojas Bertrandas Piccardas pilotavo eksperimentinį lėktuvą „Solar Impulse“ per 17 valandų trukusį skrydį iš Maroko sostinės Rabato ir nutūpė pagrindiniame Madrido oro uoste šeštadienį paryčiais, sakoma jo komandos pranešime.

Iš anglies pluošto pagamintas „Solar Impulse“, nenaudojantis nė lašo degalų, grįžta į Šveicariją po praeitą mėnesį atlikto skrydžio iš Ispanijos į Maroką. Tai buvo pirmasis kartas, kai Saulės energija varomas orlaivis perskrido iš vieno žemyno į kitą.

Šie skrydžiai yra pasiruošimas 2014 metais planuojamam pradėti skrydžiui aplink pasaulį patobulinto modelio lėktuvu.

900 kilometrų perskridimas iš Maroko į Ispaniją buvo „taktiškai ypač daug iššūkių kėlęs skrydis“ vidutiniu 60 kilometrų per valandą greičiu, kai lėktuvą blaškė stiprūs šoniniai vėjai, sakoma „Solar Impulse“ komandos pranešime.

„Šio orlaivio technologija dar kartą įrodė savo patikimumą ir veiksmingą energijos taupymą“, – sakoma vienos iš bendrovės „Solar Impulse“ įkūrėjų Andre Borschbergopranešime.

„Skrydis padėjo dar daugiau sužinoti apie šį orlaivį – skrista pučiant vėjui, kurio greitis buvo didesnis negu lėktuvo“, – pridūrė jis.

Pranešime taip pat sakoma, kad „Solar Impulse“ dar „kelias dienas“ liks Ispanijoje ir dalyvaus oficialiuose bei lėšų rinkimo renginiuose, o vėliau išskris į Šveicariją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: