Trečios kartos "ultrabook" kompiuteriuose bus naudojami stereoskopiniai ekranai  (4)

Nuo antros kartos "ultrabookų", kuriuose naudojami "Ivy Bridge" architektūros procesoriai, praėjo ne tiek daug laiko, tačiau internete jau pasirodė nemažai informacijos apie pamainą su "Intel Haswell" platforma. Pavyzdžiui, jau tapo žinoma, jog trečios kartos "ultrabook" įrenginiams greičiausiai bus privaloma turėti stereoskopinius ekranus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie šį reikalavimą praneša portalas "DigiTimes". Be stereoskopinių ekranų turėtų būti naudojama nauja vartotojo sąsaja bei įvairiausių jutiklių komplektas. „Apginkluotų iki ausų“ ultrabookų debiutas turėtų įvykti 2013 metų II ketvirtyje.

Dabar jau žinoma, jog "ultrabook" įrenginiai turės apšvietimo jutiklį. Tokie jutikliai plačiai naudojami išmaniuosiuose telefonuose ir planšetiniuose kompiuteriuose, tiesa, juos savo ultrabookuose jau dabar naudoja tokios kompanijos, kaip "Dell" ir "Lenovo" (ir eilė kitų gamintojų). Didžiausia tokių jutiklių nauda – tai ekrano ryškumo pritaikymas priklausomai nuo aplinkos sąlygų. Idealiu atveju tai gali sutaupyti baterijos talpos tam tikrą kiekį, o tai mobiliems kompiuteriams yra visai pageidautinas dalykas.

Taip pat pažymima, jog "Intel" surado būdų, kaip sumažinti ultrabookų korpusų savikainą net iki 65%. Tam bus pasiskolintos technologijos, kurios šiuo metu naudojamos automobilių ir aerokosminių technologijų pramonėje. Kartu su kitomis iniciatyvomis šis žingsnis, Intel atstovų manymu, taps rimtu indėliu, formuojant palankų vartotojų požiūrį į "ultrabook" kompiuterius, kurie nors ir nelabai sparčiai pinga, tačiau vis tiek vertinami dėl savo patrauklaus dizaino, kokybiškų komponentų ir pakankamai patrauklių charakteristikų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: