Nacionaliniai vairavimo ypatumai Rusijoje (Video)  (14)

Pavojų kupinuose Rusijos keliuose kasdien įvyksta kas nors daugiau ar mažiau dramatiško. Tai vilkikai virsta buldozeriais, tai žiedinėje sankryžoje ant šono virsta šiukšliavežės, tai į šoną baksteli ir ant stogo paguldo nežinia iš kur išlindusi „Lada“. Dar Rusijos keliuose buvę milicininkai (dabar - policininkai) įžūliai gėdinami, „pirmukai“ traukos lenktynėse „Porsche“ „užtraukia“, o mašiną paliekantys vairuotojai rankinio stabdžio pakalnėje – „neužtraukia“...


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmajame įraše užfiksuotas vaizdas, kuriame užmigęs prie vairo ar problemų su vilkiko stabdžiais turintis vairuotojas tiesiog prasiskynė kelią tarp dviejų prie šviesoforo stovėjusių automobilių pakeliui vos nenutrenkdamas pėsčiojo. Laimei, žinių apie tai, kad šio incidento metu būtų nukentėję žmonės, nėra.

Toliau vaizdo klipų kolekcijoje seka „BMW X6“ krosoveris, kurio vairuotojas keisdamas eismo juostas taranavo senutėlį „Lada“ sedaną ir nulėkė savo keliu. Stabilumo kontrolės akivaizdžiai neturintis rusiškas modelis apsisukęs 360 laipsnių tik per plauką išvengė susidūrimo su vaizdą užfiksavusio ekipažo automobiliu.

Dar viename kamera įamžintame incidente „Lada“ vairuotojas nepažiūrėjęs į šoninio vaizdo veidrodėlį nusprendė staigiai pasukti į kairę. Rezultatas – automobilis, ant kurio palangės buvo pritvirtinta avariją užfiksavusi kamera po staigaus manevro neišvengęs susidūrimo vertėsi ant šono, paskui - ant stogo.

Kitame klipe akivaizdžiai demonstruojama, kas nutinka, jei šiukšliavežė į žiedą įvažiuoja viršydama greitį.

Rusų požiūris į fizinius pratimus ir sportą yra ekstravagantiškai ekstremaliai praktiškas, o pramankšta atliekama itin intensyviai. Pavyzdžiui, kartais padaroma taip, kad vienas vyrukas ant kalno pastato automobilį, tačiau pamiršta „užtraukti“ sovėjimo stabdį. Tuomet minėta transporto priemonė pradeda riedėti žemyn priešinga eismo juosta, lyg netyčia paliekant atviras abejas galines duris.

Pagal šios rungties specifiką automobilio savininkas ir visi kurie pakankamai gerai fiziškai pasiruošę staigiai spurtuoja iš vietos ir labai labai greitai bėga vydamiesi automobilį. Tikslas – įlipti į saloną ir kuo greičiau pasukti vairą išvengiant susidūrimo su kelio atitvaru arba, kaip buvo šiuo atveju, su priešpriešiais atvažiuojančiu automobiliu.

Anekdotų apie pigius ir paprastus, tačiau ne itin patikimus „Lada“ automobilius yra daugybė. Kaip vieną ir mums patinkančių pavyzdžių galime paminėti teiginį, kad minėtos rusų markės modelių instrukcijose paskutinius 16 puslapių užima autobusų ir traukinių tvarkaraščiai.

Paprastai policijos pareigūnų susitikimuose su eiliniais vairuotojais pastarieji linkę užimti jei ne nusižeminusių, tai mažų mažiausiai nuolankių piliečių ir pavyzdingų eismo dalyvių poziciją. Visgi pasitaiko ir kitokio bendravimo atvejų, tokių kaip žemiau pateiktame vaizdo įraše užfiksuotas vieno rusų vairuotojo moralas dviems nerūpestingiems policijos pareigūnams.

Atsidaręs savo BMW langą vyrukas policininkus užklumpa visiškai nepasiruošusius žodiniam puolimui ir kaip reikiant apibara juos dėl to, kad patruliniame automobilyje šie važiuoja neprisisegę saugos diržų, o vienas iš pareigūnų už vairo kalba telefonu. Linksmiausia dalis šiuo atveju yra prasikaltusių vaikų minas primenančios pareigūnų veido išraiškos ir nebylus vairuotojo pastabų vykdymas.

Kaip manote, ar turi šansų prieš tituluotus superautomobilius „pasitampyti“ 1970 metais nuo konvejerio nuriedėjęs „VAZ 2101 Žiguli“ (vakarų pasaulyje šie automobiliai buvo žinomi „Lada“ vardu)? Pasirodo, klasikinis „Žiguli“ gali būti visai rimtu oponentu.

Tiesa, tai nėra standartinis automobilis. Klasikinį automobilį perdirbo rusų ateljė „Vintic & Spuntic“. Įdomiausia tai, kad po visiškai standartiniu kėbulu rusai sugebėjo įkišti 260 AG variklį. Todėl traukos lenktynių trasoje šis „Žiguli“ kultiniams „Porsche 911“ ir „Nissan GT-R“ pralaimi visai oriai. Be to, tokioje netradicinėje aplinkoje šis klasikinis automobilis atrodo itin efektingai.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)