Sukurtas procesorius, skirtas atsinaujinančių energijos šaltinių valdymui  (0)

Masačiusetso technologinio instituto (MIT) interneto puslapyje pasirodė žinutė apie čia dirbančio profesoriaus Anantha Chandrakasan projektą. Pastaruoju metu jis užsiėmė gana neįprasto procesoriaus kūrimu. Šis įtaisas valdydavo energijos tiekimo procesus įrenginiuose, kurie nenaudoja akumuliatoriaus, o maitinasi vibracijos, temperatūrų skirtumų ar saulės energijos dėka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavyzdžiui, tokie šaltiniai labai patogūs, juos naudojant kartu su sensoriais, kurie išdėstyti sunkiai prieinamose vietose. Anksčiau profesorius A. Chandrakasan darbavosi prie įrenginių, kurie bevieliu būdu perduodavo informaciją ir naudodavo tam minimaliai įmanomą kiekį energijos, o taip pat prie duomenis apdorojančių centrinių procesorių, kurie pasižymėdavo tokiomis pat charakteristikomis.

Šiuo metu kuriamas procesorius skirtas elektros, paimtos iš išorinių šaltinių, maitinimo proceso optimizavimui. Paties projekto autoriaus teigimu, paprasčiausiu ir logiškiausiu sprendimų būtų pasinaudojimas tuo šaltiniu, kuris tam tikru momentu yra galingiausias. Tačiau profesoriaus metodo tikslas – surinkti energiją iš kuo įmanoma daugiau šaltinių ir paskirstyti jį maksimaliai efektyviai.

Kompanijos "Texas Instruments" atstovas David Freeman, kuris taip pat įtrauktas į šį projektą, gana aukštu balu įvertino dabartinį MIT mokslininkų darbą ir pavadino sukurtą sistemą gana naudinga, kadangi ją galima panaudoti tose vietose, kur labai sudėtingas arba neįmanomas elektros įvedimo procesas (pavyzdžiui, dėl klimatinių sąlygų), arba kur akumuliatoriaus keitimas sudėtingas arba neįmanomas (pavyzdžiui, dirbtiniuose palydovuose). Be to, nauja sistema turėtų neblogai užsirekomenduoti biometrijoje ir padėti atsirasti įrenginiams, kurie būtų visiškai nepriklausomi nuo „dirbtinių“ energijos šaltinių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: