„Apple“ nusispjauti į nacionalinius ekologinius standartus?  (13)

Apie tai, jog rūpestis mus supančia aplinka gali visiškai nesiderinti su gamintojų interesais, byloja situacija, kuri aprašoma leidinio „The Wall Street Journal“ puslapiuose. Remiantis naujausia informacija, ženkliai susilpnėjo kompanijos „Apple“ domėjimasis savo gaminių ekologija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinių Valstijų elektronikos gaminių rinkos dalyviai tikrina savo produkciją, ar ši atitinka EPEAT reikalavimams. Tai yra nacionalinis standartas, kuris kartu numato ir galimybę saugiai utilizuoti kenksmingas medžiagas, kurių yra elektronikos įrenginiuose. Kompanija „Apple“ neseniai nusprendė atsisakyti savo produkcijos sertifikavimo, remiantis EPEAT standartu, teigia minėtas šaltinis. Sprendžiant iš turimos informacijos, šis sprendimas priimtas, atsižvelgiant į tam tikrus pokyčius, kurie atlikti kompanijos naujos kartos nešiojamuose kompiuteriuos. „Elektronikos skerdikai“ iš portalo „iFixit“ jau pažymėjo, jog nauja „MacBook Pro“ versija turi ekraną ir bateriją, kurie priklijuoti prie korpuso. Tai labai apsunkina šių elementų pašalinimą įprastais instrumentais. Sunkumai kyla ne tik šių nešiojamų kompiuterių remonto metu, tačiau ir jį demontuojant, norint utilizuoti bateriją.

Apple inžinieriai tokios aukos ėmėsi, norėdami sumažinti „MacBook Pro“ korpuso storį. Panašus sprendimas, aišku, turėtų apsunkinti šių kompiuterių naudojimą JAV švietimo ir valstybinėse įstaigose, kadangi perkant panašią produkciją, stengiamasi teikti pirmenybę turintiems EPEAT sertifikatą. Galbūt, dabar „Apple“ teks patobulinti savo produkcijos utilizavimo procedūrą, kad būtų galima kompensuoti pasitraukimą iš EPEAT programos ir kartu išlaikyti savo ekologinį įvaizdį amerikiečių vartotojų akyse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)