Slaptas lazerinis spektrometras apie mus pasakys viską

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2012-07-14 13:24
Nu ir ka jau nusnipines tokia iranga ? Be to, kad realiai galima stipriai sumazinti nusikalstamuma.
Myslius 2012-07-14 13:49
Kad ten ka nusnipines as tai irgi nesijaudinu, tik asmeniskai nesinoretu but svitinamu UV spinduliais be reikalo, 30 nm, tai cia jau beveik rentgeno spinduliai.
alkaponas 2012-07-14 14:23
Pavyzdziui: Nuvažiuoju į Braziliją, apsirūkau žolės, pašaudau šaudykloje su AK ir gryžinėju lėktuvu namo. Tarkim JAV. Mane ne tik automatiškai terorizmu itaria skenerio pateikti duomenys apie parako (manau nustatys ir koksai tas parakas) likučius ant odos bet ir būnų nuodugniai apieškomas dėl galimo narkotinių medžiagų transportavimo. Tas pat galės nutikti gatvėje pareigūnam skenuojant minią. Sutinku, taip gali sumažinti nusikalstamumą ir tt. Bet galima pastatyti po pasiklausymo įrangą keikvienuose namuose, klausytis visu piliečių ne tik telefoninių pokalbių bet ir pokalbių šalia telefonų. Sarašas gali būti ilgas ir kraupus, nes tai yra mūsų laisvės kurios yra eksponentiniu greičiu iš mūsų atiminėjamos. those who sacrifice liberty for security deserve neither (tie kurie aukoja laisvę vardan saugumo neverti nei laisvės, nei saugumo) Benjamin Franklin
immortallt 2012-07-14 14:46
Manau atskirti, ar tu tik kazka darei, ar nesiesi pats ginkla, tikrai galima. Pasakyk, noretum but tikras, kad tavo vaikai mokykloje tikrai neturi priejimo prie narkotiku ? Jei esi kareivis, noretum zinot, kad itartinai artejantis automobilis su vaikais yra vis del to savizudziai sedintys ant bombos ? O kad zinos, ka as veikiau, ka as dariau - man dzin. Ne dzin butu, jei uzsiimineciau nelegalia veikla, bet toks ir yra tikslas.
Creatium 2012-07-14 15:06
Aš taip pat manau, kad sugebės atskirti koks kiekis tam tikrų medžiagų yra. O pagal tai jau galės numatyti ir ar tu nešiesi dabar ar kažkada vartojai, naudojai jas.
Analog 2012-07-14 17:59
Na tų cheminių medžiagų, kurios gali būt palaikytos sprogmenų gamybos žaliava ar net sprogmeniu buityje yra apstu, tad kelios molekulės tikrai nieko nereiškia, bet kad tokie žmonės sukels įtarimą ir bus nuodugniau apieškoti neabejoju. Tas pats ir su narkotikais, jau ir dabar šunys apmokyti loja, jei vakar žolę žmogus būna parūkęs, bet už tai juk nebaudžia niekas, tiesiog papildomi įspūdžiai patikros punktuose.
alkaponas 2012-07-14 19:58
2 metukų vaikų nuo teroristų neatskiria arba nenori atskirti o čia jiems tik duok dingstį prie ko prisikabinti....
Skeleton 2012-07-14 20:13
Keistas tamsta pilietis. Taigi niekur ir niekados žmonijos istorijoje ir nebuvo tokių "laisvių", kad galėtum bet ką išdarinėti slapta ir niekam nežinant. Pavyzdžiui iki pat moderniausių laikų žmonės gyveno labai susigrūdę (mūsų požiūriu) ir žinojo vieni apie aplinkinius VISKĄ. Kita vertus, tavo didelis noras slapukauti kertasi su dabar madinga filosofija "information should be free" Pratęsiant tavo pavyzdį ar apsidžiaugtum kad tavo žolės rūkumo procesas būtų nutekintas į WikiLeaks? Net be visokių WikiLeaks, technologijoms vis labiau įsibraunant į mūsų gyvenimą, tas gyvenimas neišvengiamai taps vis viešesnis ir viešesnis. Nespėsi suktinės surukyti, o procesas jau bus užfikuotas bloguose, twittery arba facebooke
Skeleton 2012-07-14 20:20
Pavyzdžiui pilnai įsivaizduoju kad tokius skenerius gali įsigyti ir pavieniai asmenys ir kokia nepelno organizacija. Galima juos pastatyti kokioje viešoje vietoje ir automatiškai dėti skenavimo rezultatus į internetą. Pilnai įmanoma kad technologijos plis toliau ir toks super-viešumas yra mūsų visuomenės ateitis. Va jau dabar kokia paauglių žvaigždutė atvažiavo į degalinę užsipilti kuro, o už valandos internautai jau aptarinėja jos nuotraukas, užpakaliuką ir pilvuką. O ateityje gal taip gyvensime mes visi.
Skeleton 2012-07-14 20:29
Nori atsakymo? Atsakymas: todėl kad naujausios technologijos suteikia galimybę pavieniam teroristui arba nedidelei grupei padaryti DIDELĘ ŽALĄ. Nepatenkintų individų buvo visada, visose visuomenėse, tačiau dar prieš 50-100 metų nedidelė grupuotė nebūtų galėjusi padaryti nieko panašaus į 9/11. Nors tiesa, politinės žmogžudystės buvo madingos visais laikais, o tai irgi tam tikras terorizmo būdas. Galime prisiminti pavyzdžiui Cezario ir Abraomo Linkolno nužudymus.
alkaponas 2012-07-14 21:49
Nebuvo teroristu iki tol kol dėdė Semas ir motulė Rusija neištaškė milijonų nekaltų žmonių. Karai, priespauda, neįmanomu greičiu bėgantis gyvenimo tempas, nesiskaitymas su žmonėmis, patyčios, atotrūkis tarp turtingūjų ir vidutiniosios klasės, jau nekalbant apie turtinguosius ir badaujančius skiriančią prarają. Štai keletas priežasčių atsirasti mūsų pašonėje tam ko mes visai nenorime, bet nesiryžtame ieškoti jų atsiradimo priežasčių nes galbūt mum taip patogiau. Visais laikais maža organizuota grupelė žmonių galėjo padaryti daug žalos. 9 11 atskira tema ir nesiruošiu veltis į bergzdžias diskusijas. Terorizmas tėra pasaulio galingūjų veiksmų atatranka. Įsivaizduokit, kad mano kaimą subombarduoja, ištaško visą giminę ir pasako sorry. Netyčia raketa nukrypo (kuri gali pataikyti į mob tel ), imsimės visų galimų veiksmų įvykiui ištirti.... Ką man daryti, paskelbti jiem karą? Kaip, per kur, alio atsipeikėkim. Ekstremistai atkeliauja čia ne dėl to, kad mes gerai ir laimingai bei sočiai gyvename, bet dėl to, kad mes griauname jų gyvenimus.
Skeleton 2012-07-14 22:30
Grauname jų gyvenimus atsisakydami priimti islamą, gal? Kai 1960aisiais arabų teroristai griebėsi lėktuvų grobimo, amerikiečiai nė nežinojo kur tie arabai gyvena, nekalbant jau apie karus.
alkaponas 2012-07-14 23:19
Pasibaigus antrajam pasauliniam karui Jav Artimuosius Rytus pradėjo laikyti svarbiausiu strateginiu objektu. Žinoma suprato kiek galima uždirbti ir kaip galima manipuliuoti ekonomika ateityje su naftos pagalba. Netrukus 1948 atsiranda žydų okupuota teritorija dabar žinoma kaip Izraelis. 1949 CŽV surengtas sėkmingas perversmas pastato Sirijoje diktatūros pamatus kurių pasekmes matome šiandiena. 1953 CŽV pakloja pamatus dabartinei Irano valdžiai sekmingo pervermo metu nuversdama tuometinį ministrą pirmininką. Pasimokink istorijos ir atsirink faktus nuo fikcijos. 6tadienis ir nebenoriu kuistis internete ir užginčyti tavo likusių pasisakymų. Tik klausimas: ar geriau nežinoti kas vyksta ir gyventi ramiai ar geriau žinoti ir skleisti tas žinias visiem kad vieną dieną susidariusi kritinė žmonių masė atneštu pakyčius į mūsų pūdomą planetą.
Fobus 2012-07-14 23:42
Man irgi atrodo panašiai, kaip Alkaponas. Reikia naikinti priežastis, o ne pasekmes. Tarkim sugebam efektyviai išaiškinti nusikaltimus. Greičiausiai stipriai sumažėtų nusikalstamumas. Bet ar ne padaugėtų žmonių norinčių nusikalsti, tik dabar jau nedrįstančių? Ateinų koks cunamis, ar dar koks gaivalas ir žiūrėk pusė parduotuvių jau nusiaubta, kaip kad po Katrinos uragano Naujajame Orleane. Bet juk taip sėkmingai buvo kovota su nusikalstamumu, tiek daug žmonių (pagrįstai ar ne) sukišta į kalėjime! Kitas aspektas, tai tampa tiesiog valdančiųjų ginklu. Tarkim whistleblowers ar bet kas kita, kas valdžiai (žolės rūkaliai). Dažnai tokie dalykai turi naudą ar bent nekenkia, bet yra patogu tam tikroms interesų grupėms suversti kaltę ant nekaltų piliečių. Jei valstybė korumpuota, vadinasi ir jai besipriešinančių bus mažiau. Jei žinoma, kur renkasi demokratijos rėmėjai, pagal chemines vietovės savybės (pastatas pastatytas iš to tokių ir tokių medžiagų, šalia kokia gamykla ar dar kas nors), ar tiesiog ant protestuotojų užpurškiant lengvai spektometrų aptinkamas medžiagas, lengvai galima būtų susekti ir pačius protestuotojus. Tokių dalykų nesustabdysi, bet ir negalima pamiršti ar negalvoti
immortallt 2012-07-15 02:17
Mhm... Norvegijoje terorizmas isprovokuotas kieno ? Turbut priespaudos, nepritekliaus ir didelio atotrukio tarp turtinguju ir vargsu ar karu ? Tarsi jau dabar sudetinga susekti zmones, jei labai nori - kreditines korteles, mobilieji telefonai ir biometriniai duomenys. Reikia naikinti ir priezastis, bet esme ta, visada atsiranda zmoniu, kurie jaucias gudresni ir siekia isnaudoti sistema. Beje, matau esi labai protingas ir mandras, gal pasakysi, kaip tas priezastis naikinti ? Be to, kad reikia isbuozinti pasauli ir viska isdalinti neturtingiems, nes jau matem, ka tai atnese SSRS.
botnet 2012-07-15 12:38
Su tais viska aptinkanciais mazais prietaisais bus taip kaip ir visada... Jie tokie geri ir tokie mazi ir tokie naudingi kad ju bus VISUR tiek DAUG kad ju puse isvogs ir visi norintys gales isigyti ir savo namuose tureti pries einant i lauka nusiskenuoji pasitikrini ar nieko nerodo ir eini DDDDDD
punktyras 2012-07-15 21:25
TAI JAU VYKSTA : http://www.youtube.com/watch?v=tb9XGhz8aB0
HardAxe 2012-07-16 12:21
nu tai turi ginklą, sustabdo pareigūnas, parodai leidimą eini sau ramiai... neturi leidimo ginklui, nešiesi kokį perdirbtą pistoletą, stabdo, tikrina, atsisėdi... Peršvietė izraelyje kuprinę, rado turistinį peilį, paklausinėjo kaip kas kam, atsiprašė, kad turi klausinėt ir palinkėjo gero kelio. Dabar važiuotų patrulis vakare mieste, iškarto matytų kurie marozikai pistoletą nešiojasi, kurie kokių narkotikų vartoja/pardavinėja, dažniau pataikytų patikrinti tą ką reikia. Gal ir kelių patruliai matys kurioj mašinoj alkoholis sklando ore. Su šituo pas mus dar labai daug problemų keliuose. Aš už